Damir Krajac / CROPIX
MALOČA NAJAVIO MODRE

Hajdukovci uoči derbija na Maksimiru: 'Iako je Dinamo u crnoj seriji...bit će teško'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 20. studeni 2014. 21:26

Nakon mjuzikla koji su hajdukovci odgledali u svoje slobodno vrijeme, pred mikrofone su izašli kapetan Mario Maloča i njegov zamjenik Goran Milović. Tema je bila subotnji derbi u Maksimiru u koji Hajduk ulazi s deset utakmica bez poraza, a osim dobre forme, odlična vijest za trenera Igora Tudora je što svi igrači normalno treniraju i, osim kartoniranog Mije Caktaša te Dantea Stipice, bit će spremni za okršaj s Dinamom.

- Bit će teško iako je Dinamo u seriji loših rezultata. S druge strane, mi smo u pozitivnoj seriji već deset utakmica i nastojat ćemo tu seriju nastaviti. Moramo se što bolje pripremiti i biti spremni za Maksimir - kazao je kapetan Maloča.

Koliko će predstojeća utakmica biti različita od one poljudske kada je Hajduk imao vodstvo 2:0, a na kraju izgubio 2:3?

- Oni igraju kod kuće, a mi moramo biti dobri kao u prvih 70 minuta derbija u Poljudu. Tada smo ih nadigrali, ali smo na kraju zbog manjka koncentracije izgubili. Recept je odigrati isto kao tih prvih 70 minuta.

Odakle prijeti najveća opasnost?

- Oni su puni kvalitetnih igrača, a najopasniji su Soudani, Čop i Hernandez - zaključio je Maloča

Goran Milović smatra da je Hajdukova prednost što su napokon svi zdravi i što su se vratili Anton Maglica, Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević.

- Stanje u momčadi je odlično, vratila su nam se trojica igrača, a trener Tudor ima slatke brige kako sastaviti momčad. Radi se o našem najvećem derbiju, a mi ćemo ‘gore’ ići s mislima na pozitivni rezultat i dat ćemo sve od sebe. Svi se nadamo da ćemo nastaviti ovaj pozitivni niz što ga imamo, uzeti tri boda ili barem ostati neporaženi. U Poljudu smo bili većim dijelom utakmice bolji, a to nije bilo slučajno. Međutim, izgubili smo, a to je bio dokaz da uvijek ne pobjeđuje onaj tko je bolji - rekao je Milović.

Komu je bolje došla stanka u prvenstvu? Dinamo je bio u lošoj formi, a Hajduka je pauza prekinula seriju od deset utakmica bez poraza...

- Njima je vjerojatno bolje došla stanka, jer su upali u krizu rezultata i igre. Ali i nama je dobro došla pauza zbog toga što smo se kompletirali i oporavili od ozljeda. Bit ćemo spremni odigrati na najvećoj mogućoj razini.

Mislite li da će biti dosta posla u obrani?

- Oni igraju kod kuće, vjerojatno će inzistirati na svojoj igri. Sigurno je da ćemo imati posla s njihovim napadačima, Soudanijem, Čopom i Hernandezom koji je pokazao klasu i da nije bio slučajno u Manchester Unitedu, a oporavio im se još i Fernandez. Naš glavni cilj je da pogreške svedemo na minimum.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:37