Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
PIŠE Z. REIĆ

HAJDUKOV POVRATAK U STVARNOST Rijeka je 'Bijele' svela u realne okvire: Kekov sastav je jednostavno bolji, gosti su stvorili jednu opasnu akciju

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 14. svibanj 2017. 10:05

Prebrzo se Hajduk slomio na Rujevici, već nakon pola sata Rijeka je ostvarila nedostižnu prednost od dva gola viška. Tako su nepovratno izgubljene nade navijača splitskog kluba da će Splićani nastaviti pozitivan niz od devet utakmica. U stvari, Rijeka je ipak svela mogućnosti momčadi Joana Carrilla na realne okvire, a to je da je sastav Matjaža Keka objektivno bolji, moćniji...

Radi se o tome da su domaćini, osim dva gola u prvom poluvremenu, imali izglednih mogućnosti za još nekoliko pogodaka, dok je Hajduk stvorio samo jednu akciju koja je mirisala na opasnost. Pokazalo se da su Riječani imali formulu kako probiti obranu svojih protivnika, dijagonalnim proigravanjima, jednostavnije rečeno, okretanjem strana; prebacivanjem težišta napada s jednog na drugi bok domaćini su stvarali opasne akcije.

U drugom poluvremenu Hajduk je na neki način došao do daha, zahvaljujući pasivnijoj igri Rijeke, čiji su igrači izgubili svježinu, čak se može tvrditi da su psihološki pali, kao da su jedva čekali da se derbi okonča. To se moglo uočiti u nastavku, kad su igrači Rijeke prilikom izlaska u napad djelovali prikočeno, za razliku od razdoblja utakmice kad su tražili vodstvo. Rijeka je tako reagirala i u onom derbiju protiv Dinama pa je na kraju ostala kratka za dva boda.

Inače, mora se ipak priznati da je splitska momčad igrala borbeno, bez popuštanja od početka utakmice, što je došlo do izražaja u finišu. Treba notirati da je prvi put u novijoj povijesti splitskog kluba, momčad Hajduka bila bez podrške svojih navijača, koji su apstinencijom prosvjedovali na račun odluke domaćina da im na raspolaganje stavi svega 300 ulaznica.

Hajduk tako i dalje gubi bodove u Jadranskom derbiju, "bijeli" su bez pobjeda već šestu godinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 05:27