CROPIX
ZAVRŠNICA HNL-A

HAJDUK SPAŠAVAO BOD Mijo Caktaš zabio za pobjedu, Balić 'poderao' mrežu Osijeka!

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 09. svibanj 2015. 13:36

Hajduk je dobio zasluženo bez obzira na tijesan rezultat od 3:2. Pobjeda „bijelih“ ipak nije dolazila u pitanje premda je na kraju ostao mučni dojam. Osječani osim srčane igre nisu imali kvalitetu da bi iskoristili slabosti obrane Hajduka. Izgledalo je da će domaći bez većih problema doći do tri boda, ali su poslije 2:0, pa onda 3:1, konfuznom igrom budili nade Osijeka u neriješen rezultat.

Rezultat od 3:2 govori o neizvjesnosti na terenu premda tako nije bilo. Ta tri boda po svim procjenama znače „bijelima“ prolaz na europsku scenu. A to je u ovom prvenstvu, koje je obilovalo tolikim oscilacijama „bijelih“, postavljeno kao osnovni zadatak. No, nastup u Europa ligi i nije neki naročiti domet za Hajduka. Ono što je za stariji splitski klub baš loše, to je neizvjesna budućnost, to kako će, s kojim snagama, igračkim i stručnim krenuti u novu sezonu.

Odmah u otvaranju Hajduk je došao u vodstvo, akcija u dva poteza Mezga – Gotal i gol. To je aktiviralo Osječane, krenuli su doslovno na sve ili ništa, pritiskali su, nastojali stvoriti pravu priliku, bilo je nekih gužvi, ali nisu dolazili nadomak Kalinića. Naprotiv, „bijeli“ su lako u brzim protunapadima dobili mogućnost za povećanje vodstva (Gotal i Vlašić). Kad je Balić povećao na 2:0 činilo se da je priča gotova, Osječani su ipak uspjeli smanjiti (Glavaš), a onda je Caktaš privremeno isključio neizvjesnost da bi se poslije novog gola (Špoljarić) događala uobičajena panična obrana mreže Kalinića.

Artem Milevski je posebna priča, igračka klasa, koji s lakoćom otvara, proigrava, kreira akcije, baš filigranski, ali nažalost i dalje je fizički nemoćan. Brzo je napustio teren, poslije pola sata došlo je do samoozlijeđivanja, pa od tada „bijeli“ nisu mogli izvesti niti jednu suvislu napadačku kombinaciju. Uglavnom, bez obzira na pobjedu igra Hajduka bila je siromašna. Tek kad je na teren ušao Andrija Balić dogodila se prava nogometna kemija, takve golove daju majstori.

Osječani su se trudili, nastojali, borili baš žestoko, čak grčevito, kako se to radi u borbi za opstanak, što je bilo nedovoljno. Na kraju su izgubili, reklo bi se časnim rezultatom.

HAJDUK - OSIJEK 3-1

KRAJ UTAKMICE

85. minuta - GOOOOOL!!! Špoljarić sjajno izbjegava ofsajd zamku i s desetak metara zabija za 3-2

71. minuta - GOOOOOL!!! - Hajduk lakše diše, Caktaš je brzo uzvratio i zabio glavom za 3-1

67. minuta - GOOOOOL!!! - dugačak centaršut Matasa na Glavaša koji na daljoj vratnici dočekuje loptu glavom i smanjuje rezultat

64. minuta - GOOOOOL!!! Mladi Andrija Balić samo četiri minute nakon ulaska u igru postiže sjajan pogodak sa 18 metara

58. minuta - Maglica puca preko grede nakon ubačaja Vršajevića

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

32. minuta - Milevski se spetljao u kaznenom prostoru i propustio pucati iz izgledne prilike

22. minuta - udarac Milovića glavom nakon kornera Sušića, ali lopta odlazi pokraj gola

12. minuta - Vlašić dobiva dobru loptu u noge, ulazi u šesnaesterac, ali puca ravno u vratara

4. minuta - GOOOOOL!!! Sandro Gotal se ubacuje iza obrane Osijeka, izlazi ispred vratara i dovodi Hajduk u vodstvo u prvoj akciji na utakmici

UTAKMICA JE POČELA!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:15