NA POLJUDU POPUSTILI

Hajduk se preplašio kazne: 'Zašto Kovačić i Halilović mogu otkazati, a Pašalić ne?'

Hajduk je dobio pozive za 12 igrača, a 11 ih se uredno odazvalo, tumače na Poljudu
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 09. listopad 2013. 16:10

Mladi Hajdukov prvotimac Mario Pašalić opet se našao u žiži pozornosti, ovaj put zbog odluke Hajduka da ga ne pusti na akciju U-19 reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Naravno da 18-godišnji veznjak, koji je nedavno s dva gola riješio derbi protiv Dinama na Poljudu, nije mogao utjecati na ovu odluku Hajduka. Pa nema potrebe niti je komentirati.

- Nije moje da o tome govorim - kaže Pašalić.

Niti iz Hajduka nisu previše bili raspoloženi za komentar ove odluke, kao niti na mogućnost da zbog toga Hajduk bude kažnjen oduzimanjem bodova.

Romeo Jozak najavio je da će postupiti po propisima.

U neslužbenim razgovorima s Poljuda poručuju da bi konačno netko mogao objasniti cijeli taj rašomon oko mladih igrača, prvotimaca koji igraju za mlade selekcije. Jesu li dužni odazvati se svakom pozivu i zašto neki igrači imaju popust, a na drugima se gradi autoritet. Ili su tu igrači nebitni, a problem je samo iz kojeg kluba dolaze.

- To je stvar odnosa HNS-a prema Hajduku. Jozak je da je htio mogao riješiti ovaj problem prije nego što ga je pustio u medije. Hajduk je dobio pozive za 12 igrača, a 11 ih se uredno odazvalo. Neka nam netko objasni status igrača-prvotimaca koji dobivaju poziv za mlade reprezentacije. I dokad za njih vrijedi Fifin termin. Sjećamo se da Kovačić nije morao ići na Mundijal jer je Inter to tražio od HNS-a, Halilović je odlazio s akcije U-17 reprezentacije da bi igrao za Dinamo u Ligi prvaka - tumače iz Hajduka.

Propust Hajduka je u tome što je mogao cijelu ovu priču elegantno izbjeći da je poslao HNS-u objašnjenje da Pašalića “zateže zadnja loža”, što je praksa koju klubovi obično koriste u situacijama kad ne žele pustiti svoje prvotimce da igraju za mlade selekcije. Hajduk je dao objašnjenje da Pašalić treba treneru Igoru Tudoru za utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem.

U pauzi sjednice Gradskog vijeća predsjednik Hajduka Marin Brbić je razriješio ovaj problem.

- Mario će se staviti na raspolaganje izborniku, a dogodio se nesporazum. Smatrali smo da nam treba za prijateljsku utakmicu s Besiktasem u četvrtak, ali ako je potreban reprezentaciji, nije problem - objasnio je Brbić.

Neće biti kazne Hajduku: “Samo bi nam još to trebalo. Nisu ni drugi kažnjavani pa nećemo valjda ni mi”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 20:00