POMLAĐIVANJE U SPLITU

Hajduk projekt 'naša dica': Brazilac Santos, Kamerunac Ohandza i Ukrajinac Billy

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 09. lipanj 2015. 00:52

Po svemu sudeći, u Hajduku su odlučili provesti pravo, beskompromisno pomlađivanje, a to je na temeljima floskule “naša dica”. Zašto floskule? Pa zato što se već na prvim treninzima očekuju četvorica došljaka iz inozemstva: Brazilac Santos (22 godine, vezni, igrao za Feirense u drugoj portugalskoj ligi), Ukrajinac Radčenko (21, krilni vezni, Metalist iz Harkova), zatim također Ukrajinac Billy (24, stoper, Zorja iz Luganska), Kamerunac Ohandza (24, napadač, Sesvete) te jedan dečko iz splitskog zaleđa - Ribičić (22, napadač, četveroligaš Mladost iz Prološca) koji je dao 26 golova.

I gdje je tu realizacija imperativa projekta “naša dica”?

Ipak ostaje pitanje: tko je dovodio te igrače, angažirao ih, neke se plaćalo i po desetak tisuća eura mjesečno neto, neke po ugovoru još i više? Tko snosi odgovornost za tu rasipnost ili u najmanju ruku nestručnost?

Trenera Burića čeka baš vruće ljeto, ali još prije starta treba naglasiti da vodstvo Hajduka ni u kojem slučaju, bez obzira na eventualne loše, pa i katastrofalne rezultate, ne smije nastaviti s praksom mijenjanja trenera. Neka oni odu usrećit’ druge klubove…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:30