Nikola Katić i Borna Barišić u Glasgowu
 KIRK O‘ROURKE/RANGERS RC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kirk O‘rourke/rangers Rc/shutterstock Editorial/profimedia
FINIŠ PRIJELAZNOG ROKA

Hajduk predstavio Fosattija i doveo igrača Glasgow Rangersa! Napadač i golman Dinama u Lokomotivi...

Još jedan povremeni Vatreni ima novi klub i to vrlo ugledan - dovela ga je Borussia Dortmund!
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2021. 14:28

Predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić u ponedjeljak je na redovnoj Skupštini kluba otkrio kako će Bijeli vratiti Marca Fossatija koji je prošle sezone bio jedan od glavnih igrača kluba za Poljuda.

Ta je vijest sada i službeno dobila potvrdu. U Hajduk je danas stigao, bolje reći vratio se, Marco Fossati. Potpisao je ugovor na tri godine, a iz Monze je došao bez odštete.

- Drago mi je što sam opet s vama. Idemo jako! - poručio je Fossati po dolasku na Poljud.

Već nekoliko mjeseci su bili u kontaktu Hajduk i Fossati, koji je prošlo proljeće bio na posudbi u bijelome dresu. Potraživanja igrača posljednjih su dana bili glavna tema pregovora, a očito je da su se Bijeli i 28-godišnji veznjak uspjeli dogovoriti u tom segmentu.

image
Marco Fossati
FACEBOOK

----------------------------------------

VUŠKOVIĆ SE OPROSTIO, STIŽE NIKOLA KATIĆ

Hajduk i HSV postigli su dogovor o dvogodišnjoj posudbi 19-godišnjeg stopera Marija Vuškovića. Radi se o posudbi s opcijom otkupa ugovora, a dodajmo kako je Mario prethodno produžio svoj ugovor s Bijelima za još jednu godinu, odnosno do ljeta 2025. godine, objavili su iz Hajduka.

- Došao je taj trenutak da se moram oprostiti s klubom koji mi je dao sve. Cijelo ovo vrijeme živio sam svoj san, zaigrao sam za Hajduk, doživio pun Poljud i nevjerojatnu podršku navijača. Nikad neću zaboraviti posebne trenutke poput pobjede protiv Dinama, Rijeke, gola iz slobodnog udarca protiv Gorice. To će za mene uvijek biti neki od najljepših trenutaka u životu. Želim se zahvaliti ljudima u klubu koji mi bili podrška svih ovih godina od mojih suigrača do čistačica, žena u praoni, oružara, fizioterapeuta, doktora, trenera koji su me vodili i svih ostalih koji se svakodnevno brinu o nama. Svom Hajduku želim sve najbolje u budućnosti, a najviše od svega da napokon dignemo taj trofej. Momčadi i stručnom stožeru želim svu sreću u nastavku sezone, a ja vjerujem da ću se jednog dana vratiti kako bih vratio Hajduku sve ono što je on meni dao - emotivan je bio mladi stoper na odlasku s Poljuda.

Splićani su pronašli zamjenu za otišlog stopera - na jednogodišnju posudbu iz Glasgow Rangersa stiže Nikola Katić, 24-godišnji stoper, koji se nedavno vratio nogometu nakon teške ozljede koljena!

----------------------------------------

KULENOVIĆ I NEVISTIĆ U LOKOMOTIVI

Sandro Kulenović ovog se ljeta vratio iz Rijeke u Dinamo, ali nije se naigrao u modrom dresu. Imao je ponude iz Rusije, čak i iz Amerike, ali on je odlučio kako je za njegovu karijeru najbolja opcija - posudba na Kajzericu. Lokomotiva je posljednjeg dana kolovoza potvrdila dogovor s igračem i maksimirskim klubom.

I nije to jedino pojačanje koje je stiglo danas s Kajzerice na Maksimir! Vratar Ivan Nevistić, koji je lani briljirao na vratima Rijeke, ovog je ljeta stigao u Dinamo kako bi zamijenio Livakovića. No, reprezentativna 'jedinica' nije uspjela do inozemnog transfera, pa ostaje u Dinamu, a Nevistić će do daljnjega braniti za 'lokose'.

--------------------------------------

PONGRAČIĆ STIGAO U DORTMUND

Samo je deset utakmica prošle sezone za Wolfsburg odigrao stoper Marin Pongračić, koji ima i dva nastupa za Vatrene. Bolesti i ozljede usporile su njegovu karijeru, niti početkom nove sezone nije izborio mjesto u početnoj postavi Vukova, ali nazire se svjetlo na kraju tunela. Marco Rose, trener Borussije, koja ima dosta ozlijeđenih obrambenih igrača, trenirao je Pongračića u Salzburgu, zna njegove kvalitete, pa ga je odlučio dovesti na posudbu s mogućnošću otkupa ugovora idućeg ljeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 16:44