VOJKO BASIC Cropix
PROPAO POSAO

Hajduk odbio kombinaciju s tri milijuna eura za svog najvećeg dragulja! Traže gotovo dvostruko - odmah

Torino je nudio tek mogućnost otkupa sa prihodom koji bi na Poljud stigao na ljeto.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. veljača 2021. 15:32

Posljednjeg dana prijelaznog roka Hajduk je odbio ponudu Torina za 19-godišnjeg Marija Vuškovića. Ponuda se sastojala od posudbe s obveznim otkupom u visini od 3 mlijuna eura plus bonusi ovog ljeta.

Međutim, Hajduk svog stopera cijeni na najmanje pet milijuna eura, stoga ponuda Torina nije zadovoljila ambicije Bijelih. Uz to, za Vuškovića je ponudu poslao i Benevento, novi prvoligaš pod vodstvom Pippa Inzaghija također je nudio identični model plaćanja s posudbom i obveznim otkupom na kraju sezone. Međutim, obje ponude bile su ispod razine očekivanja Hajduka u ovom mercatu.

Mario Vuškovića najcjenjeniji je igrač Hajduka, reprezentativac Hrvatske U-21, najveća je nada Bijelih u prodajnom izlogu. Igrač kojeg je engleski Guardian sa 17 godina postavio u kategoriju najvećih nada 2001. godišta na svjetskoj razini već dulje vrijeme izaziva veliku pozornost inozemnih klubova.

Pred dvije godine, u siječnju 2019., Fiorentina se, prema pisanju talijanskih medija, ozbiljno zainteresirala za tadašnjeg juniora Hajduka. Za Vuškovića su Viole nudili tri milijuna eura, ali potencijal mladog stopera već je tada prepoznat na višoj financijskoj razini. Italija se konstantno navodila kao zemlja u kojoj je najveći interes za Vuškovića, čak je u jednom trenutku i Juventus spominjan kao zainteresirani klub. Međutim, Vušković je i veljaču 2021. dočekao u Hajduku premda je još prošlog proljeća bilo govora da je Hajduk odbio i šest milijuna eura. Veliki novac se vrti oko imena Talijanima interesantnog stopera, ali koliko zaista vrijedi Vušković najvjerojatnije nećemo saznati ni ovog, zimskog, mercata.

Osim ponude za Vuškovića, imali su Bijeli na stolu i opciju posudbe Stanka Jurića u neimenovanog talijanskog prvoligaša, međutim, ponuda nije sadržavala kasniji obvezni otkup ugovora, zato je u startu i odbijena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:00