Ante Čitmić / Cropix
IBRIN SAVJET IZ MOSKVE

'Hajduk mora iskoristiti plavu okupiranost LP-om. Kad ispadnu, Modri neće kiksati'

Hajduk će svakako imati prigodu, doći će moji Bijeli u situaciju ozbiljno zaprijetiti Dinamu, a što će biti u konačnici, tko zna. Ja se uvijek nadam najboljem, kaže Ibro
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. listopad 2011. 22:59

Senijad Ibričić igra sve bolje u dresu Lokomotiva. Sve češće zabija i to ne bilo kakve pogotke. Upoznali su i Rusi splitskog Ibru, nekadašnju desetku Bijelih koji je slavu stekao izvođenjem kaznenih udaraca “a la Panenka”. U nedavnom dvoboju s Tomskom pogodio je s bijele točke. Prvi put otkada je u Rusiji loptu je u mrežu ubacio na sebi svojstven način.

- Moram sam i Rusima pokazati kako se to izvodi. Uzeo sam loptu i lagano je potkopao. Nasmijao se i proslavio pogodak – ispričao je Ibričić.

Što je rekao trener, Portugalac Couceiro?

- Što će reći? Kazao mi je “da si promašio, odmah bih te izvadio van!”. Ali, trebao sam jednom u Rusiji dati sebi oduška. Guštat u jednom pogotku. Baš za dušu. Nikada u karijeri nisam promašio “panenku”, zato nemam straha.

Turbulentno je bilo prošlo ljeto u Lokomotivu. Promijenjen je trener. Krasnožana, optuženog da je namještao utakmice, zamijenio je Jose Couceiro. Klub se nalazio pod medijskom paljbom i neugodnom istragom, a momčad je rezultatski bila u krizi. Ili bolje rečeno, u sivilu prosječnosti. Niti može dolje niti prema gore. Taj detalj nije ni Ibru veselio. Više se radovao pozivu iz Hajduka, pa makar je i posudba bila u pitanju.

- Lijepo je znati da te cijene ljudi u tvom bivšem klubu. Jednom ću se vratiti u Hajduk, to je noja velika želja. Ali, zaista je bilo nerealno da se već ovoga ljeta, nakon samo šest mjeseci provedenih u Lokomotivu, vraćam u Split bez obzira što smo u tom trenutku bili u teškoj situaciji. Ipak je Lokomotiv platio visoku odštetu.

Ali, s Poljuda su bili uporni u želji da vas dovedu kao pojačanje, ali samo za HNL, jer Stoke City je već spustio rampu za Europu. Niste igrali i tu je Hajduk vidio priliku za povratak.

- Uvijek uživam u Hajduku, bez obzira igra li se HNL ili Europa. Međutim, u Lokomotivu su jasno rekli “nema odlaska”. I nisu pogriješili u procjeni, jer dolaskom novog trenera postao sam standardni prvotimac.

Preporodio se Ibro kod Portugalca. Igra u veznoj liniji sustava 4-3-3 kao lijevi, ili u formaciji 4-2-3-1 kao polušpica.

- To sam i u Hajduku igrao, najbolje mi je kada sam bliže protivničkom golu, pa mogu pucati izdaleka. Postigao sam četiri pogotka. Znam, navikao sam u Hajduku na veće brojke, ali prva je sezona. Mora proći malo vremena, nužno je razdoblje adaptacije za svakog igrača.

S Hajdukom ostajao na drugoj poziciji. Dvije i pol godine na Poljudu ostale su iza Ibre. Jedan je trofej osvojio, ali samo pobjednika Kupa.

- Prvenstvo mi je ostalo neispunjena želja. Titula s Hajdukom i slavlje u Splitu. Tako sam žarko to želio doživjeti.

Može li Hajduk ove godine računati na naslov prvaka?

- Dinamo je okupiran Ligom prvaka i to će Modre držati još neko vrijeme. Hoće li do tada napraviti još neku pogrešku, to je veliko pitanje. Jer kada izađu iz Europe, više će se koncentrirati na HNL. Hajduk će svakako imati prigodu, doći će moji Bijeli u situaciju ozbiljno zaprijetiti Dinamu, a što će biti u konačnici, tko zna. Ja se uvijek nadam najboljem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. listopad 2024 17:44