Split, 301010.Gradski stadion Poljud.13 kolo prve Hrvatske nogometne lige.U sezdesetoj minuti utakmice povodom 60 rodjendana Torcide, navijaci su napravili veliku bakljadu koja je na kratko prekinula i utakmicu.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX
STRAH JE BIO OPRAVDAN

Hajduk je Uefin sponzor - za Bruxelles kazna 40 tisuća eura, ukupno platili 232 tisuće!

U Splitu se se iščekivale drastične mjere, budući da je Hajduk u uvjetnoj kazni i za svaki gaf mu prijeti mogućnost aktivacije zabrane igranja u Poljudu bez publike
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. svibanj 2011. 22:19

Hajduk je konačno doznao kaznu za euro-gostovanje u Bruxellesu kod Anderlechta: 40.000 eura za ponašanje navijača na tribinama briselskog Astrid Parka, plus što se mora javiti Anderlechtu da mu domaćin predoči štetu što je nastala na stadionu zbog nedoličnog ponašanja navijača, pa da i to refundira, odnosno dodatno plati.

Dugo se kazna iščekivala, mjesecima, Hajduk je od Anderlechta izgubio još tamo u prosincu. U Poljudu su se svo vrijeme plašili i strahovali kako će se osim nereda s tribina tretirati i “kraj prije kraja“.

Sjetit ćete se da je sudac iz Švedske Stefan Johanesson pod kišom “hajdučkih baklji” zbrzao finiš utakmice, a da se predviđene minute nadoknade vremena nisu ni odigrale?! Je li to utakmica prekinuta pitali smo se, a iz UEFA je stigao zahtjev za dodatnim objašnjenjem, da im “bijeli” sve to potanko obrazlože.

Drastične mjere iščekivale su se već sredinom siječnja, budući da je Hajduk u uvjetnoj kazni i za svaki gaf mu prijeti mogućnost aktivacije zabrane igranja u Poljudu bez publike. Nestrpljenje je bilo poprilično, premda je iz dana u dan UEFA odugovlačila izricanje kazne...

Vremenom smo shvatili da stanje i nije tako dramatično, UEFA je zainteresirana tek da napuni svoju blagajnu, iščekivanje je jenjalo minulih mjeseci. Novčana kazna je olakšanje u odnosu na sve što je iz početka prijetilo..

Hajduk nije kažnjen samo na domaćoj utakmici protiv rumunjskog Dinama, a za prvi susret u Bukureštu kažnjen je zbog previše žutih kartona. Ostatak globi je za uobičajen folklor s tribina. Suma sumarum: 232.000 eura! Eto bilance, UEFA može biti zadovoljna, dobro je utržila. Hajduk kao Uefin sponzor.

Inače, zaposlenike Hajduka dočekalo je jutros neugodno iznenađenje, mobiteli im nisu funkcionirali! Da, razlog je jednostavan, dva mjeseca računi nisu bili plaćeni i mobiteli su otkazali poslušnost! Nikakvi pozivi, nikakve poruke. Blokada!

Tako ni “sedma sila“ nije SMS-ovima izviješćena kako će predsjednik Hrvoje Maleš zaprimiti povijesni primjerak hrvatskog barjaka koji je prošao svoje na beogradskom stadionu JNA daleke 1991. godine.

Nego su vijest iz Poljuda proširili na starinski način, tam-tamom, usmenom predajom. Ipak, mobiteli su brzo proradili, računi su promptno plaćeni, operater ih je opet uključio, problem je brzo riješen!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:25