AFP
DVA GOLA HERTHI

Guardiola i Hoeness: 'Ne možemo bez Mandže, on je najbolji na svijetu u igri glavom

Mandžukić je najbolji napadač svijeta u igri glavom - rekao je Pep Guardiola
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2013. 12:35

Na početku sezone napetost između Pepa Guardiole i Marija Mandžukića mogla se rezati s nožem, ali s vremenom između njih dvoje razvio se idiličan odnos. Slavni trener gotovo ne može zamisliti momčad bez hrvatskog napadača, a Mario mu se za to zahvaljuje na najbolji mogući način - pogocima. Protiv Herthe u subotu zabio je dva komada, oba glavom, a nakon utakmice dobio je najveći mogući kompliment.

- Mandžukić je najbolji napadač svijeta u igri glavom - rekao je Guardiola, a na njega se nadovezao i predsjednik Bayerna Uli Hoeneß.

- Svaka momčad treba takvog napadača. Bila bi najveća pogreška misliti da ti ne treba takav igrač - istaknuo je za Kicker.

Upravo ta izjava nagnala je njemački Kicker da se pozabavi statistikom. Na kraju ispada da je Mario skoro 50 posto golova zabio glavom. Točnije, 47.62 posto ili 20 golova od njih ukupno 42. Bolju statistiku imao je samo bivši napadač Borussije Dortmund i Nürnberga, koji je 30 od 61 gola zabio glavom (49.18 posto). Istina, Čeh je bio visok preko dva metra i u šesnaestercu je izgledao poput košarkaškog centra.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:55