Vladimir Dugandžić / Cropix
KRUŽE PRIČE

Grcima se razigrala mašta: Hrvatska daje stimulaciju Gruzijcima da pobijede Grčku!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. listopad 2011. 00:01

Grčki mediji ponudili su sočnu priču; Hrvatska daje stimulaciju Gruzijcima da pobijede momčad Fernanda Santosa. Je li to istina, hoće li Kuća nogometa podignuti kredit da bi spasila “brljotine” izbornika i igrača? Nije li možda Zdravko Mamić posegnuo u Dinamovu kasu po barem pola mlijuna eura, ili su to samo proizvoljne konstrukcije novinara gladnih senzacija? Kako god bilo, Grcima se razigrala mašta.

Vatreni su prije četiri godine na Wembleyju matirali Englesku i oduzeli joj Europsko prvenstvo, premda su Tri lava trebala samo remi. Uoči tog ogleda milijarder Leonid Fedun objavio je da će najboljim Hrvatima na terenu ponuditi automobile marke Mercedes. Kockasti su imali večer inspiracije, Rusi su to znali proslaviti, a osim javnih zahvala stigla je i naviještena u pokretninama.

Stimuliranje momčadi na bolju igru u mnogih zemljama nije zabranjeno, u nekima na to ne gledaju blagonaklono, a svakako ne spada u najviše moralne kategorije. Uefa je nikako ne podržava. Prije nekoliko sezona branič Reala Sergio Ramos je kazao:

- U posljednjim kolima u Primeri uokolo se nose torbe s novcem, iako to nitko neće priznati...

Slučaj “borša” pamti i HNL, godina je bila 1996., legenda govori o Stjepanu Deveriću koji je kovčeg s novcem donio u Split i majci Aljoše Asanovića, pod čijim nadzorom je stajao, sve da bi Hajduk svladao Varteks i Dinamu osigurao titulu. Premijernu “dvostruku krunu”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 02:54