Veliko pojačanje u Dinamu, igrač od kojeg se očekuje sjajna karijera
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VELIKI POSAO

Gotovo je, Dinamo doveo pojačanje! Klub sa Šubićevca ostvario najveći transfer u povijesti kluba?

Arijan Ademi imao je tek 19 godina kad je sa Šubićevca prešao u Dinamo, evo sad i Bulata...
Piše: SNObjavljeno: 11. veljača 2021. 19:35

Marko Bulat je u četvrtak obavljao liječnički pregled u Zagrebu, a kasno navečer stavio je potpis na ugovor s hrvatskim prvakom.

Iako se po nekim medijima baratalo s cifrom od jednog milijuna eura koliko bi na ime odštete trebao zaraditi Šibenik, neslužbeno se doznaje da je taj iznos dvostruko viši, navodno 2,2 milijuna eura, plus dio postotka od buduće prodaje talentiranog veznjaka. Ako se to pokaže točnim, bit će to rekordan transfer Šibenika u povijesti. Do sada su taj rekord držali Ermin Zec (1 milijun eura nakon prodaje u Genclerbirligi) te Goran Tomić (1 milijun tadašnjih DEM nakon prelaska u Vicenzu).

"Jako sam sretan zbog ovog trenutka. Dinamo je klub koji je prepoznat po iznimno kvalitetnom radu i razvoju mladih igrača pa vjerujem da će i moja karijera ovdje krenuti u smjeru još većeg napretka. Mislim da je svakom igraču velika želja ići putem kojim su prošli naši brojni reprezentativci", rekao je Bulat.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Evo i nekoliko zanimljivih poveznica. Arijan Ademi imao je tek 19 godina kad je sa Šubićevca prešao u Dinamo, a u svojem je zadnjem nastupu protiv maksimirske momčadi predvodio Šibenčane do pobjede s 2:1. Njegov nasljednik Marko Bulat ima tek 19 godina, sa Šubićevca prelazi u Dinamo, a u svojem je zadnjem nastupu protiv maksimirske momčadi predvodio Šibenčane do pobjede s 2:1. Dodatna je sličnost što su i Ademi tada kao i Bulat sada došli kao – kapetani šibenske momčadi.

Bulat dolazi iz poznate nogometne obitelji, otac Josip također je karijeru počeo u Šibeniku, nastavio u Hajduku, potom sa Zagrebom osvojio naslov prvaka 2002. godine, kasnije igrao za turski Bursaspor, Rijeku, kineski Qingdao da bi karijeru završio na Šubićevcu. Dugotrajni je prvoligaški staž imao i Markov stric Ivan Bulat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 10:09