DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SN ANALIZA

Gorica nikad nije pobijedila Dinamo, ali imaju razloga nadati se velikom finalu Hrvatskog kupa, evo zašto

Uoči polufinala Hrvatskog kupa analizirali smo zašto Dinamo i Gorica imaju razloga za optimizam
Piše: Davorin Olivari, Toni RoićObjavljeno: 28. travanj 2021. 17:35

Dinamovi razlozi za optimizam

1 . Kvaliteta momčadi

Dinamo je kvalitetnija momčad od Gorice. Na svim pozicijama, bez obzira na moguće rotacije, Damir Krznar ima iznimno kvalitetne pojedince, koji su to, uostalom, pokazali u Europskoj ligi. Gorica u kvalitativnom smislu ne može parirati Modrima i sasvim je jasno da je roster momčadi veliki zalog optimizma Modrih.

2. Dobro razdoblje

Dinamo je u posljednja dva kola HNL-a stigao nadomak obrane naslova, četiri boda više i utakmica manje od Osijeka dovode ga u komfornu zonu kad je osvajanje titule u pitanju, stres je mnogo manji i maksimalno se mogu posvetiti današnjem polufinalu Kupa u potrazi za dvostrukom krunom.

3. Serijal pobjeda

Gorica nikad nije pobijedila Dinamo! Niti onda kad se velikogorički klub zvao Radnik. Ove sezone Dinamo je tri puta igrao protiv Gorice i sva tri puta pobijedio. Rezultati su bili 3:2 i 1:0 u Maksimiru, te 4:3 u Gorici. Gorica, nema dvojbe, očigledno iznimno odgovara Modrima.


Gorični razlozi za optimizam

1. Golemi motiv

Ovo je utakmica života za ovu generaciju Gorice i prilika za naplatiti sve učinjeno kroz tri sezone. Sve što imaju i mogu igrači će dati da izbore finale Hrvatskog nogometnog kupa protiv Istre 1961, koje se igra 19. svibnja na njihovom travnjaku u Velikoj Gorici.

2. Pouke iz prošlosti

Dovoljno je uzeti za primjer dvije prošle utakmice s Dinamom. Vodstvo 3:2 do 90. minute, pa poraz 3:4 iz penala i auta koji nije bio, te u Maksimiru vratnica Dieyea umjesto izjednačenja u sudačkoj nadoknadi. Tako blizu, a tako daleko, ali zašto se ne bi okrenulo sve kad je najvažnije, danas u polufinalu.

3. Umor Dinama

Ima Dinamo skoro 30 igrača na raspolaganju, dobro to rotira trener Damir Krznar, ali ipak je Gorica odmornija i trebala bi energetski biti jača od domaćina, pogotovo u ključnoj bitci na sredini terena gdje se traže trka, ritam, te čvrstina i dozvoljena agresivnost u duelima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 06:18