Tea Cimas / CROPIX
RASTANAK SVE BLIŽE

GDJE JE ZAPELO? Rijeka za Kramarića traži 12 mil. eura, Torinezi žele sniziti cijenu

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 28. studeni 2014. 18:27

Rezultati Rijeke posljednjih mjeseci postali su “svjetska priča”. Prvenstvo ili Europska liga, nebitno, Bijeli ruše osobne rekorde na svim frontama. Ruši ih i Andrej Kramarić, pogocima koje postiže iz kola u kolo. No, i više je nego izgledno da postignuti golovi neće biti jedina ostavština od strane supernadarenog napadača kada jednog dana bude odlazio s Kantride, a to bi se moglo dogoditi već ove zime.

Prvi strijelac HNL-a svom će klubu, naime, inozemnim transferom donijeti pozamašnu svotu “eurića”, koji će na račun riječkog prvoligaša - ako je vjerovati vijesti koja se poput munje jučer proširila portalima - biti uplaćeni s talijanske adrese. I to ni manje ni više nego iz blagajne velikana Serie A, Juventusa. U Torinu, naravno, o tome šute “jer se o kupovinama, dok se ne parafiraju, ne govori javno”.

Mogu Zebre (i riječka strana) šutjeti koliko god hoće, ali da je stvar “probijena”, danima nas svojim postovima uvjerava Gianluca Di Marzio, jedan od najrelevantnijih tamošnjih “mercato” novinara, koji na svojoj vrlo čitanoj internet stranici (pa i Twitteru) piše o onome što će se ubrzo realizirati relaciji Rijeka - Torino. Najnovija objava (prvi ju je prenio Sky Italia) plasirana u srijedu, dodatno je podgrijala priču o Kramarićevu preseljenju u svlačionicu Stare dame. Uzmemo li u obzir statistiku spomenutoga talijanskog kolege, inače freelancera, a koja, kaže, “pogađa devet od deset transfera”, stvar postaje još ozbiljnija i uvjerljivija. Di Marzio u svom tekstu navodi još jedan za ovaj posao možebitan ključni podatak, a riječ je o prijateljskoj vezi između direktora Juventusa Beppea Marotte i Gabrielea Volpija, napominjući da je u pregovorima igračevu stranu zastupao otac Joža. Da, poznato je da glava obitelji Kramarić vodi brigu o karijeri svoga sina, čije je nogometno umijeće zadivilo doslovno cijelu Europu, od Italije pa sve do Engleske.

Znači li ovo da je Chelsea, kao jedan od klubova koji je do sada uložio najveći napor da hrvatskog reprezentativca dovede u svoje redove, izgubio utrku? Di Marzio smatra da će Londončani voditi bitku do kraja, sve dok Kramarić i službeno na postane igračem nekog od konkurentskih klubova. Nadalje, Talijan ipak navodi da je Juventus na korak od “zatvaranja” transfera, da je čak postignut i dogovor sa zastupnicima igrača glede godišnje gaže koja bi, po njemu, trebala iznositi 1,5 milijun eura (plus bonusi). Naravno, budući da je Kramarić do ljeta ugovorno vezan za Bijele, spominje se i cifra koju su crno-bijeli spremni platiti na ime odštete. Rijeka po informacijama s kojima raspolaže “izvor” traži između 10 i 12 milijuna eura za usluge svog najboljeg pojedinca, dok Juventus još uvijek pokušava sniziti potraživanja za napadača kojem su pripremili petogodišnji ugovor. U tom kontekstu nije nevažna činjenica, napominje Di Marzio, da igračeva strana, ukoliko želi, a da bi olakšala prelazak na Apenine, može iskoristiti ono što trenutno stoji “na papiru” spremljenom u ladici u Portiću 3, a riječ je o fiksnoj odšteti od 2 milijuna eura. No, to se neće dogoditi iz respekta prema klubu koji je Kramarića lansirao među zvijezde, nastavlja talijanski kolega, uvjeren da će se Rijeka i Juventus ipak “naći”, s nevelikim odstupanjem od onoga koliko bi Bijeli željeli inkasirati. Inače, jedna od opcija koja struji eterom je i Juventusova kupnja Kramarića u siječnju, ali i njegov ostanak na Kantridi do ljeta u svojstvu igrača Stare dame na posudbi.

Pod stijenama su ekspresno tijekom četvrtaka demantirali da je “posao gotov”, i to kroz rečenicu u kojoj se jasno može iščitati da službena ponuda od strane Juventusa nije zaprimljena.

Sam Kramarić početkom tjedna u razgovoru za talijanski Sky je kazao:

- San svakog igrača u HNL-u je da jednog dana zaigra za Juventus.

Ali, napadač Rijeke ni u jednom trenutku nije izričito potvrdio da odlazi u Torino. Međutim, i to malo što je rekao o Staroj dami, makar bilo izvučeno iz konteksta, bilo je dovoljno da dodatno “posoli” priču o prelasku među Zebre, kojoj Bijeli, razumljivo, nisu htjeli pridavati preveliku pažnju. Kada dođe vrijeme za to, vjerujemo, oglasit će se i riječki prvoligaš. Ipak je pred nogometašima trenera Matjaža Keka jučer bio važan europski ogled protiv Standarda. A da će Kramarić višestruko probiti sve dosadašnje izlazne transfere s Kantride, i da je blizu odlasku, to ionako znamo. Treba pričekati još malo i vidjeti hoće li se to dogoditi, kako tvrde Talijani, upravo prelaskom u Juventus...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:23