Drago Sopta / Cropix
ZABRANJENA MU I REPKA

Gasi se talent: Dinamo suspendirao Alena Halilovića jer se nije pojavio na treningu!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. kolovoz 2011. 17:03

Jedan od najvećih Dinamovih talenata Alen Halilović (1996. godište) nije se pojavio na treninzima kojima je startala nova sezona i izgleda da je njegova priča u maksimirskom klubu završena! Priču oko Halilovića već ste mogli pročitati, njegov otac Sead, koji je svojevremeno bio trener u nogometnoj školi Modrih nije želio da njegov sin potpiše ugovor s klubom, pa je perspektivni dječak suspendiran.

U Maksimiru kažu da se nakon suspenzije tata sastao sa Zdravkom Mamićem, te da je bilo dogovoreno da će se sin ipak pojaviti početkom ove sezone. Izgledalo je da su ratne sjekire zakopane, te da će se sve rasplesti na najbolji način. Međutim, Alen se nije pojavio.

- On je suspendiran, dvije godine se ne može registrirati niti za jedan hrvatski klub, ali isto tako ne može niti u inozemstvo! Gdje je? Po našim informacijama s tatom je na Hvaru - kazao je direktor Dinamove škole Romeo Jozak.

Je li moguće da će se uništiti takav talent kakav je Halilović? U Maksimiru ističu da su apsolutno nemoćni. Nude mu ugovor, kažu da bi Halilović u tom ugovoru imao bolje uvjete nego ih je svojevremeno imao Mateo Kovačić! Međutim, tata se ne slaže, informacije govore da ne želi da mu sin potpiše dugogodišnji ugovor, po našim saznanjima radi se o sedam godina vjernosti. I drugi mladi nogometaši Dinama su potpisivali takve dugogodišnje ugovore, a nikad nije došlo do takve situacije. Sasvim je normalno i logično da klub želi potpisom vezati svoje najbolje mlade igrače.

- Čuo sam da je preko privatnih linija Alen Halilović želio doći do mlade reprezentacije Hrvatske U-16, koju vodi Ivan Gudelj. Međutim, to tako neće ići, ako ne želi nositi Dinamov dres, ne može niti hrvatski, mislim da je to sasvim normalno - kaže Jozak

Šteta ako će se ugasiti takav talent, šteta ne samo za Dinamo nego i za hrvatski nogomet. Bilo bi dobro, ako se još nešto može napraviti, da se 'sukobljene strane’ još jednom sastanu i da se spasi bogodani talent mladog Halilovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:36