Damir Krajač/CROPIX
UZVRAT JE FORMALNOST

FOLA - DINAMO 0-5 Briljantni Soudani u pet minuta uništio luksemburške amatere!

Kruno Jurčić čestitao je rođendan Mamiću poklonivši mu visoku pobjedu nad bankarima i poštarima, a njome je samome sebi kupio dodatno vrijeme za pripreme
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 16. srpanj 2013. 20:29

Pola sata ozbiljnijeg pristupa bilo je dovoljno da Dinamo već u prvoj utakmici riješi pitanje prolaska u 3. pretkolo Lige prvaka. Na gostovanju kod prvaka Luksemburga Dinamo je slavio 5-0 uz impresivnu partiju Soudanija, koji je zabio dva gola i asistirao Čopu za treći. Priču je nastavio Arijan Ademi, a za “petardu” se na kraju pobrinuo Junior Fernandes.

Početak u Differdangeu bio je u skladu s očekivanjima. Igrači Fole kolektivno su stali iza lopte, prepustili inicijativu Dinamu i čekali grešku. I dok su oni svoje zadatke ispunili, Dinamo nije bio ni blizu izdanja protiv Osijeka. Protok lopte im je bio spor, a igra lišena kreacije, što i nije čudo s obzirom na to da je Antolić bio na klupi, a “Sammir jača muskulaturu na Hvaru” - kako je to duhovito primijetio Stjepan Balog u izravnom prijenosu iz Luksemburga.

Šalu na stranu, ali Dinamu je silno nedostajala lopta koja bi izbacila discipliniranu obranu domaćina. Možda zato je prvi, kakav-takav, pokušaj stigao u 25. minuti kada je Duje Čop isprobao svoj udarac iz daljine. Uzvratili su domaćini nakon prekida. Dallevedove je ubacio, lopta je preskočila buket igrača, ali Migliore je bio siguran...

Dinamo se probudio pri kraju prvog dijela, ali pokušaji Fernandesa i Husejinovića nisu bili dovoljno precizni, dok je najveću priliku propustio Arijan Ademi čiji je udarac spriječila greda.

Sebičnost Husejinovića koštala je Dinamo vodstva u Luksemburgu, a Jurčić je pritisak odlučio pojačati uvođenjem Domagoja Antolića kojem je poklonio posljednjih pola sata. Nekako u tom trenutku Dinamo je konačno razbio bunker domaćina. U sljedećih pet minuta zabili su tri gola, a briljirao je Soudani. Za 1-0 je pogodio uz pomoć domaćeg braniča Bernarda, za 2-0 mu je asistirao Antolić nakon čega je Alžirac pogodio “malu mrežicu”, dok je za 3-0 dodao Čopu. Obrana Fole bila je probijena do temelja... Do kraja su zabili Ademi i Junior Fernandez.

Kruno Jurčić čestitao je rođendan Zdravku Mamiću “poklonivši” mu visoku pobjedu nad bankarima i poštarima, a njome je samome sebi kupio dodatno vrijeme kako bi što bolje pripremio Dinamo za iskušenja koja ga čekaju u sljedećim pretkolima Lige prvaka.

FOLA - DINAMO 0-5 (Soudani 59, 63, Čop 64, Ademi 74, Fernandez 79)

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

79. minuta - Nastavlja se golgeterska rapsodija Dinama. Domaći su Fernandezu poklonili jednu bezazlenu loptu, Čileanac je izašao sam ispred Hyma i postigao svoj prvi pogodak u dresu Modrih.

74. minuta - Arijan Ademi se krasno oslobodio svog čuvara i s 12 metara prizemnim udarcem zatresao mrežu.

64. minuta - Fola je potpuno pregažena. Sve je napravio Soudani, a Čop je samo iz blizine gurnuo loptu u mrežu.

63. minuta - Ako je prvi gol Alžirca bio sreća, onda je drugi prava majstorija. Soudani je sa 16 metara naciljao sami kut gola i fantastično pogodio.

59. minuta - Dinamo je uz veliku dozu sreće slomio domaće amatere. Soudani je pucao s 18 metara, lopta je zakačila Bernard, promijenila smjer i prevarila Hyma.

58. minuta - Bensi ovaj put tuče sa 30 metara iz slobodnog udarca, lopta je prohujala iznad vratnice.

54. minuta - Bensi je pokušao s centra iznenaditi Migliorea, ali je promašio vrata.

51. minuta - Velika prilika Dinama. Pinto je pronašao Husejinovića, koji je u 16-ercu okrenuo svog čuvara, pucao iz gotovo mrtvog kuta i pogodio vanjski dio mreže. Veznjak Modrih imao je i boljih rješenja od udarca po golu...

Počelo je u nastavku.

Završeno je prvo poluvrijeme.

45. minuta - U zadnjim minutama prvog poluvremena najveća šansa Dinama. Nakon kornera domaći vratar odbio je loptu ravno na volej Ademiju. Veznjak Dinama je odapeo iz blizine i zatresao gredu!

31. minuta - Više od pola sata trebalo je Dinamu da složi prvu pravu priliku. Jedna dubinska lopta pronašla je Fernandezu, koji se sjurio prema golu, pucao s 15 metara iskosa, ali lopta je prošla pokraj vratnice.

26. minuta - Najbolja prilika na utakmicu i to za Folu! Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Dallevedovea lopta je sve preletjela, ali nije uspjela iznenaditi Migliorea.

25. minuta - Lopta se slučajno odbila do Duje Čopa, koji topovski puca s 15-ak metara, ali visoko preko gola.

17. minuta - Dinamo ima gotovo stalno loptu u nogama, ali još uvijek nema prilika ispred gola domaćih. Utakmica je prava uspavanka, tempo je neviđeno usporen.

7. minuta - Pinto je bacio iz auta, Fernandez je pucao iz okreta, a lopta je odskakutala u ruke Hyma.

Utakmica je počela!

FOLA 3-4-3: Hym - Laterza, Bernard, Jans - Payal, Dallevedove, Klein, Walder - Bensi, Hornuss, Kirch

DINAMO 4-1-4-1: Migliore - Pinto, Addy, Šimunić, Ibanez - Ademi - Soudani (od 65. Halilović), Husejinović, Pamić (od 58. Antolić), Fernandes - Čop (od 76. Kramarić)

Linker
23. rujan 2024 16:28