Zeljko Hajdinjak / CROPIX
HRVATSKA - GIBRALTAR 4-0

FESTIVAL PROMAŠAJA U VARAŽDINU Mario Mandžukić zabio nakon četiri mjeseca

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 07. lipanj 2015. 19:30

Test s Gibraltarom, najmlađim članom Uefine obitelji, očekivano se pokazao šetnjom u parku za kombiniranu momčad Nike Kovača.

Patuljasti suparnik kapitulirao je već nakon 15 minuta i uvodnog blickriga hrvatskih reprezentativaca koji su dotad iz četiri prilike postigli dva pogotka. Željni nacionalne momčadi nakon jedanaest godina čekanja, Varaždinci su praktično do vrha napunili tribine gradskog stadiona, ali sparina kao da ih je uspavala pa nisu bili raspoloženi za nešto više od mlake i sporadične podrške. U tom smislu HNS je simulirao uvjete koji momčad čekaju u petak na Poljudu.

Mateo Kovačić je prvo poluvrijeme utakmice mogao iskoristiti za ozbiljno bildanje statističkih kolona da je bio u malo boljoj pucačkoj formi. Interov veznjak postigao je jedan pogodak kada je istrčao pred vratara Pereza i spretno ga matirao lob udarcem, ali uoči pogotka i nakon njega propustio je Kovačić realizirati dva zicera. Prvi pokušaj glavom s ruba peterca golman je refleksno obranio, a kasnije je Kovačić na pladnju dobio serviranu povratnu loptu, ali lopta je poslije udarca zapela u bloku na gol-crti.

Ako ovaj dvoboj može poslužiti kao nekakav lakmus, onda niti Mario Mandžukić nije u idealnoj golgeterskoj formi. Uspio je prebaciti nečuvana vrata sa pet metara nakon oštro ubačene lopte s krila, a kada je u finišu prvog dijela istrčao sam pred golmana, provukao mu je loptu kroz noge, ali nije imao energije za završnicu. U drugom poluvremenu Mandžukić (ovom zgodom kapetan) je ipak dao smisao ovom razgibavanju kada je u 53. minuti izborio, a zatim i snažnim udarcem realizirao jedanaesterac.

Primivši dva pogotka i prije nego što su dohvatili radnu temperaturu, gosti su sredinom prvog poluvremena izašli iz autobusa u svojem petercu i pokušali se kratkim dodavanjima približiti Subašićevu pogotku, ali komunikacije su im pucale već pri ulasku na polovicu koju su nadgledali Jedvaj i Lešković. Omjer udaraca na kraju prvog dijela bio je 15-0 u korist 'vatrenih'.

U drugom poluvremenu predstava se razvodnila, ali se povećala efikasnost Kovačevih nogometaša. Do 80. minute kada su gosti napokon s distance dobacili jednu loptu u naručje nezaposlenom Subašiću, „vatreni“ su četiri puta pucali prema gibraltarskom golmanu. Nakon Mandžukića u strijelce se upisao i Andrej Kramarić naklonivši se na gol-crti Pašalićevoj ubačenoj lopti iz kornera.

HRVATSKA - GIBRALTAR 4-0 (Sharbini 7, Kovačić 15, Mandžukić 52, Kramarić 77)

KRAJ UTAKMICE

GOOOL 77. MINUTA - Pašalić je nabacio iz kirnera, vratar Gibraltara je otišao u prazno, a Kramarić lako iz blizine pogodio

65. minuta - Badelj i Brozović su izašli, a priliku su dobili Jajalo i Pašalić

57. minuta - Umjesto strijelca Mandžukića ušao je Nikola Kalinić

GOOOL 52. MINUTA - I Mario Mandžukić je prekinuo svoj golgeterski post. Neoprezni stoper srušio je napadača Atletica u 16-tercu, a Mandžukić je sam odlučio izvesti kazneni udarc. Bio je siguran i neumoljiv

46. minuta - Kovač je u svlačionici odlučio ostaviti oba strijelca, Sharbinija i Kovačića: Ušli su Kramarić i Rebić

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

21. minuta - Vatreni su odlučili pronaći angažman vrataru Gibraltara. U jednoj akciji gostujući golman triput je fantastično zaustavljao pokušaje Vatrenih

19. minuta - Efektan pokušaj Sharbinija odlazi tik uz vratnicu

GOOOL 15. MINUTA - Sjajnom dugom loptom Jedvaj je pronašao Kovačića koji efektno loba istrčalog vratara gostiju

GOOOL 7. MINUTA - Kratko je izdržao bunker gostiju. Sharbini na asistenciju Vrsaljka dovodi Hrvatsku u vodstvo

6. minuta - Vatreni nikako da zaabiju pogodak. Promašuju redom Kovačić, Mandžukić, Pajaca...

5. minuta - Prvu priliku za Hrvatsku propustio je Pjaca

Sjajan posjet u Varaždinu. Stadion je ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta

Utakmica je počela

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac, Badelj, Pjaca, Brozović, Kovačić, Sharbini, Mandžukić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 18:35