Ivan Klindić / CROPIX
OTKUP UGOVORA

FERNANDES OSTAJE? Zdravko Mamić za Čileanca daje Bayeru čak 2,5 milijuna eura

Pouzdani izvori iz Njemačke tvrde da Apotekari nemaju želju za povratkom Čileanca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. prosinac 2013. 22:16

Nakon splitske utakmice s Hajdukom, a prije odlaska na zimski odmor, na zajedničku večeru otišao je trojac stranaca koji se često druži. Fino su se gostili Soudani, Pinto i Fernandes, a na toj večeri čileanski reprezentativac kazao je da se vidi u Dinamu i nakon posudbe koja mu istječe na ljeto sljedeće godine. Govorio je kako mu je u Zagrebu i u Dinamu jako dobro, te da bi tu želio nastaviti karijeru.

Fernandes je došao u modru svlačionicu prošlog ljeta na jednogodišnju posudbu iz Bayera iz Leverkusena.

- Fernandes je svakako jedan od najkvalitetnijih igrača koji je iz inozemstva stigao u Dinamo - kazao je tada sportski direktor, a danas trener Zoran Mamić.

Bayer je za Fernandesa platio njegovu bivšem klubu Universidad de Chileu vrtoglavih 4,7 milijuna eura (Nijemci tvrde 3,5, a Čileanci 7 milijuna eura), ali Junior se nije naigrao u gradu lijekova. Za moćni klub iz Leverkusena odigrao je u Bundesligi tek 57 minuta, a nije nijednom pogodio mrežu. Statistika svakako nije bila na njegovoj strani, ali mora se priznati da je imao strašnu konkurenciju u napadačkom dijelu, jer su mu suparnici bili Nijemci Andre Schurrle, danas napadač Chelseaja, te Stefan Kiessling. Imao je i problema s ponašanjem, pa je sasvim jasno zašto je Fernandes bio u drugom, odnosno trećem planu.

U Dinamo ga je doveo Zoran Mamić, koji gaji jako dobre odnose s vrhuškom Apotekara. Moglo bi se kazati da je Fernandes zapravo ljubimac mlađeg Mamića, te zato nema nikakve dvojbe da će ga Dinamo željeti otkupiti od Bayera, s obzirom na to da ima pravo prvokupa. Fernandes želi ostati, Modri ga žele, dakle tu nema nikakvih dvojbi. Nema dileme ni oko toga želi li ga Bayer vratiti. Pouzdani izvori iz Njemačke tvrde da Apotekari nemaju želju za povratkom Čileanca, imaju oni drugih planova kad se radi o napadačima. Osim Kiesslinga, u prvom su planu Heung-Min Son i Sidney Sam, za Juniora tu nema mjesta.

Menadžerski izvori iz Njemačke bliski Apotekarima tvrde da će Bayer za Fernnadesa tražiti upravo toliko koliko je istaknuto na Transfermarktu, dakle 2,5 milijuna eura, čime bi Čileanac postao najveći Dinamov transfer kad se radi o strancima. Trenutačni rekord drži Adrian Calello, za kojeg je zagrebački klub svojevremeno platio 2,2 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:45