BEQO ISPRED RUKIJA

Fatos Bequiraj: Vjerovao sam u sebe i usredotočio se na rad i brzu adaptaciju

Miljenko Rak ističe da nijedan Dinamov igrač, pa ni Rukavina kad je došao, nije bio spreman manje od 95%, koliko god se ti postoci paušalno koristili u javnosti
Piše: ArhivaObjavljeno: 06. studeni 2010. 15:49

ZAGREB - Dok se Vaha još vozio s Plesa u Maksimir pred novinare su izašli kondicijski trener Miljenko Rak i napadač Fatos Beqiraj. Rak je kazao da će Šime Vrsaljko pet dana vježbati izolirano, potom se uključiti u puni trenažni proces, ali da će možda morati propustiti mogući debi za A-reprezentaciju. Slepička, pak, već radi punom parom...

Vrsaljkova ozljeda (gležanj) spada u one mehaničke, na koje se ne može utjecati.

- Pod Halilhodžićem puno pozornosti pridajemo regeneraciji i oporavku, stoga nemamo ozljeda u ovom razdoblju kao prošlih sezona, a uspjeli smo zadržati bazu napravljenu po ljeti, u nijednoj europskoj utakmici nismo nadtrčani - naglasio je Rak, pohvalivši posredno i bivše trenere, Zajeca i Ćuka, koji su osmislili ljetne pripreme, koje je i Rak potpisao.

Beqiraj je istaknuo da se osjeća puno bolje nego po dolasku u Dinamo:

- Vjerovao sam u sebe i usredotočio se na rad i što bržu adaptaciju, a suigrači su me odmah dobro prihvatili. U Bruggeu sam tek na dan utakmice saznao da ću započeti, a svima nam je bilo drago da je zabio baš Sammir, nije mu bilo lako protekla dva tjedna, iako su se promašaji 11-eraca dogodili svim najboljim igračima u povijesti - poručio je popularni Beqo, koji je u Bruggeu dobio prednost pred Rukavinom. Ruki je po dolasku u Maksimir isticao da je 70% spreman, koliko je spreman danas, pitali smo Raka:

- Postoci spreme u medijima se koriste paušalno, kod sportaša je pet do sedam posto razlike u spremi jako puno. Crvena linija je na 90%, kad je igrač spreman manje teško mu se vratiti do pune spreme. Rukavina je tada bio 95, a danas je 100% spreman - naglasio je Rak, na što se nadovezao Fatos, što na albanskom znači “hrabar”, no šef za odnose s javnošću Tomislav Marčinko je kazao da to znači Srećko, pa neka mu bude:

- I ja sam 100% spreman - poručio je Srećko.

Lako je reći, treba to stalno dokazivati. I u nedjelju, kada dolazi “uvijek neugodni Zadar”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 19:26