Drago Sopta / Cropix
BILIĆ UVJEŽBAVA MOMČAD

Estoniju napadaju Jelavić i Mandžukić, Perišića i Kranjčara čeka - klupa

Ispred Pletikose igrat će obrambena četvorka Vida, Ćorluka, Šimunić i Strinić, organizacija igre povjerena je Modriću, Rakitiću, Dujmoviću i Srni
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 22. svibanj 2012. 23:37

U utorak je Slaven Bilić na treningu podijelio markere igračima koji će u petak započeti utakmicu s Estonijom.

Ispred Pletikose igrat će obrambena četvorka Vida, Ćorluka, Šimunić i Strinić, organizacija igre povjerena je Modriću, Rakitiću, Dujmoviću i Srni, a napad predvode Jelavić i Mandžukić.

Perišić umjesto Rakitića

Tijekom sparinga izbornik je uvodio u momčad i Schildenfelda (umjesto Šimunića) te Perišića (zamijenio Rakitića). Izvan fokusa zasad ostaju neki zaslužni starosjedioci poput Kranjčara, tek oporavljenog Eduarda ili Vukojevića koji se posljednjih mjeseci preselio na margine momčadi.

- Bitno je ono što će se događati u Poljskoj. Spremam se za Irsku, Italiju i Španjolsku, bit će do tada uvježbavanja raznih formacija, rotiranja itd. Na Euru nas čekaju tri teške utakmice u samo sedam-osam dana, bitan je svaki nogometaš - kaže Vukojević.

Na istom je kursu i Eduardo koji se nakon mjesec i pol dana terapija vratio punom intenzitetu treninga. Nije nezadovoljan sezonom u Šahtjoru.

- Na kraju sam skupio pristojnu kvotu nastupa s obzirom na puno rotacija. U klubu su zadovoljni i nemam razloga razmišljati o promjeni. Sada se uz pomoć Miljenka Raka moram pripremiti i čekati priliku. Džoker? Baš se i ne bih radovao toj ulozi jer to bi značilo da je momčad u lošem položaju…

Dok slaže kombinacije za proboj prema četvrtfinalu, dvojac hrvatskih legionara u Ukrajini hvali napore domaćina.

- Uvjeravam navijače da ne trebaju imati predrasuda prema Ukrajini. Istina je da je bilo malo iščašenog ponašanja, mislim na hotelske cijene koje su odletjele u nebo, ali ozbiljnije probleme u Ukrajini ne očekujem - kaže Ognjen Vukojević, već petu godinu stanovnik Kijeva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 15:22