foto: CROPIX
IZ PRVE RUKE

Dvojica Hrvata stigla na pripreme iz Šahtara, ali nijedan nije Eduardo: 'Srna bi, ako želi, mogao igrati sve do 40.'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. ožujak 2016. 23:20

Zapravo Hrvatska opet ima dvojicu reprezentativaca iz Šahtara. Ne, nije se Eduardo vratio među Vatrene, ali na pripreme u Zagreb stigli su Darijo Srna - i Bojan Radanović! Kako je fizioterapeut nacionalne vrste završio u Kijevu, među Rudarima?

- Srna me preporučio, a tu već duže radi kolega Igor Gršković. Biti u Šahtaru stvarno je kao neki san. Jedan je to od najorganiziranijih klubova u Europi, čudo. S Darijom sam se dogovorio da potpišem ugovor na tri mjeseca, a na ljeto ćemo vidjeti, kaže Radanović za Sportske novosti.

Tako je zapravo kapetan angažirao Radanovića da mu pomogne kako bi što spremniji dočekao Francusku u kojoj se kani na veliki način oprostiti od Vatrenih. A Bojan ima obilje iskustva s igračima...

- Nisam tu samo zbog Darija, radim sa svim igračima, eto, u Europi smo, eliminirali smo Anderlecht.

Kao Dinamo iz 90-ih

Dosta se u Hrvatskoj polemizira koliko je Srna moćan s obzirom na njegove godine, za vrijeme Eura će imati pune 34?

- Ma jedina je istina: Darijo je u fantastičnom fizičkom stanju. Imam osjećaj kao da će navršiti 24 godine, a ne 34. Najrastrčaniji je, najraspoloženiji, gura, potiče, pravi je kapetan kakav treba biti. Ako bude htio, mislim da će igrati do 40. godine. Ako bude htio... Ima prirodne predispozicije i strahovito puno radi. Više od 10 godina s njim je ovdje kolega Gršković, eto sad sam se i ja uključio. Srna obožava nogomet kao klinac od 20 godina. Ako se netko za njega brine, nema zbog čega, bit će vrhunski.

A Eduardo? Kako je s njim?

- Isto. Dosta smo radili, dobro se osjeća, jako ozbiljno računaju na njega, sada je u Šahtaru puno mladih igrača.

Šahtar je imao super kamp u Donjecku, tamo sada vjerojatno zarasta korov, a kako živi u Kijevu?

- Savršeno. Unajmili su bazu jednog kluba, uredili je, sve je tu što se može zamisliti. Saune, fitnesi, bazeni, oko 10 minuta autom od hotela gdje boravimo. Izvanredno je organiziran klub, ima puno putovanja, ali sve je toliko savršeno da to i ne osjećate.

Radanović je imao aranžmane s mnogim igračima, radio je devet godina u Dinamu, u reprezentaciji prvi put još 1995.

- Bio sam sa Stanićem u Chelseaju, godinu i pol s Igorom Tudorom, od aktualnih igrača bio sam kod Luke Modrića kad se oporavljao od ozljede, pa Dejanu Lovrenu odem često, dođe Mandžukić kod mene... No, sada sam u Šahtaru zainteresiran za dužu suradnju, krasno mi je, podsjeća me na moj Dinamo iz devedesetih.

Što bi onda tek bilo da su u Donjecku... Fizioterapeuti mogu dosta učiniti za igrače da se bolje pripreme za treninge, da se brže rekuperiraju nakon njega, nije slučajno da mnogi privatno angažiraju masere, koji s njima rade i određene vježbe. U A-reprezentaciji su trenutačno četvorica, osim Radanovića tu su Nenad Krošnjar, Nderim Redžaj i Nijemac Karl Sternecker. I svi imaju posla.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 22:28