IVAN PERIĆ/Cropix
U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA

Drama u drugoj HNL. U Rijeci su već slavili, a onda šokantan preokret u petoj minuti nadoknade

Orijent sada preko dodatnih kvalifikacija mora sačuvati svoj drugoligaški status
Piše: SNObjavljeno: 01. lipanj 2024. 19:34

Pobjedom od 2:1 protiv Dugopolja, BSK je osigurao ostanak u Supersport 1. NL. Gol vrijedan ostanka u ligi postigao je Dominik Pavlek u 95. minuti utakmice. Pavlek je u 38. minuti poslao loptu u svoju mrežu za vodstvo Dugopolja pa se od tragičara prometnuo u junaka svoje momčadi. Prvi pogodak za domaćine postigao je Antonio Perošević.

Tim golom su Bjelobrđani prestigli riječki Orijent koji je pao na 11. mjesto i morat će u razigravanje protiv drugoplasiranog iz Druge NL - Kustošije.

Orijent je domaćem terenu odigrao 0:0 protiv rasterećenog Jaruna. Momci s Krimeje su kroz cijeli susret napadali i stvarali prilike, ali nisu pronalazili rješenje protiv sjajnog Tina Sajka na golu Jaruna. Uz to, Jarun je u petoj minuti propustio realizirati kazneni udarac kojeg je promašio Muhamed Alghoul. Orijent tako sada preko dodatnih kvalifikacija mora sačuvati svoj drugoligaški status.

Tamo ih čeka Kustošija koja je prošle sezone upravo u kvalifikacijama zbog gola u gostima poražena od Zrinskog iz Jurjevca. Kustošija je na domaćem terenu s 1:0 svladala Opatiju i tako sačuvala drugo mjesto ispred Mladosti iz Ždralova.

Linker
01. lipanj 2024 19:34