Nenad Dugi/Cropix
NESREĆA NA AUTOCESTI

Drago Gabrić U DUBOKOJ KOMI! Doktorica: Stanje se nije pogoršalo

Uz teške ozljede glave - fraktura lubanje i nagnječenje mozga, stradale su mu kosti lica, te lijevo oko i očna jabučica
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. svibanj 2011. 11:31

Stanje Drage Gabrića, nakon teške prometne nesreće na autocesti između Dugopolja i Biska, je nepromijenjeno. I dalje je u stanju duboke kome, te je priključen na respiratore, doznaje Slobodna Dalmacija u splitskom Kliničkom bolničkom centru.

Uz teške ozljede glave - fraktura lubanje i nagnječenje mozga, stradale su mu kosti lica, te lijevo oko i očna jabučica. Nalazi se u Jedinici intezivnog liječenja. 24-godišnji Gabrić bivši je član Hajduka, hrvatski reprezentativac, a trenutačno je član turskog Ankaraguca gdje je na posudbi iz Trabzonspora. Inače, Drago je sin proslavljenog vratara Hajduka i reprezentacije Tončija, koji je jako potresen, što je i logično.

- Njegovo stanje je nepromijenjeno u odnosu na ono kada je primljen u bolnicu. I dalje se nalazi u komatoznom stanju, priključen je na respirator. Njegovo zdravsteno stanje nije pogoršano u odnosu na trenutak kada je primljen u bolnicu. Predstoji CT snimanje, nakon kojeg ćemo imati neke detaljnije informacije, rekla je dr. Jadranka Buklijaš, specijalist anesteziologije u JIL-u bolnice na Firulama.

- Strašno, što drugo mogu reći, nisam još svjestan što se dogodilo. Treba smoći snage biti strpljiv i vjerovati u najbolji mogući rasplet. Ne, ne znam gdje je odvezen automobil, kažu da je to hrpa lima, to policija zna. Vjerujmo u najbolje - u najtežem trenutku nastojao je biti priseban otac Tonči Gabrić, nastojeći utješiti svoga oca, djeda Dragu koji je glasno plakao.

NAJNOVIJE

Splitska policija još nije ustanovila kojom se brzinom kretao Gabrićev BMW X6. Zato će se morati vještačiti gume, te pregledati nadzorne kamere.

Inače, BMW je bio baždaren na 210 kilometara na sat, dok je dozvoljena brzina na tom dijelu Dalmatine 130, a u tunelu 100 km/h.

Ne zna se jesu li Gabrić i suvozač Ante Đuzel bili vezani sigurnosnim pojasevima.

Gabriću su izuzeti krv i urin.

Đuzel je prošao s udarcem u glavu i leđa, te ozljedom ruke.

U međuvremenu su se pojavile špekulacije kako je od otvaranja autoceste na tom dijelu Dalmatine zabilježeno više sličnih nesreća zbog lokvi od kiše na cesti.

Splitska policija danas je poručila kako je ovo prva nesreća na tom mjestu.

Linker
05. listopad 2024 03:32