Ante Čizmić/CROPIX
NA SUDU SA TRABZONOM

Drago Gabrić nestrpljivo čeka povratak na Poljud: Potpis bi trebao biti ovog tjedna

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. rujan 2011. 20:35

Drago Gabrić vrijedno trenira i čeka povratak u Hajduk. Već je ugovor trebao biti potpisan, ali čeka se pravi trenutak.

- U ponedjeljak navečer imao je zadnji satanak. U klubu su bili prezaposleni prošla dva tjedna, derbi, pa posjet HNS-u. Zbog zauzetosti čelnih ljudi kluba malo se to produljilo, ali ništa se nije promijenilo. Potpis bi trebao uslijediti ovoga tjedna. U ponedjeljak navečer bit će sve definirano - objasnio nam je Gabrić.

Od svibanjske prometne nesreće, koja je okrenula Gabrićev život, protekla su duga četiri mjeseca. Vrijeme u kojem je prošao sve, od dna do vrha i natrag.

- S Trabzonom sam na FIFA arbitraži. Nismo se uspjeli dogovoriti - objasnio je Gabrić.

Trabzon je Gabrićeva budućnost samo na sudu, a Hajduk je nova, ujedno i stara destinacija bivšeg hrvatskog reprezentativca. Dvije godine su prošle otkad je napustio Poljud i otisnuo se u Trabzonspor. U ljeto 2009. otišao je u Tursku za 2,5 milijuna eura odštete, od čega je Hajduku pripalo 2 milijuna eura. Gabrić je potpisao četverogodišnji ugovor koji je u konačnici produljen uslijed posudbe.

- Jednom ću se sigurno vratiti u Hajduk - kazao je Gabrić prilikom odlaska.

Povratak je stigao i prije nego se nadao. Proteklih mjesec dana trenirao je na igralištu Orkana u Dugom Ratu, kluba u kojem je karijeru počeo njegov otac Tonči Gabrić.

- Trenirao sam samostalno, ali znam da će tako biti i u Hajduku kada se vratim.

Proći će dva mjeseca dok se Gabrić ne bude mogao priključiti radu prve ekipe. Ali s obzirom kakvo je stanje bilo prije tri i pol mjeseca, kada je bilo pitanje života, jasno je da Gabrić ipak može s optimizmom gledati prema novom početku. Mnogi su se pitali kako će Hajduk platiti 25-godišnjeg Gabrića, ali to je pitanje vrlo brzo skinuto s dnevnog reda pregovaračkih sastanaka.

- Bit ću plaćen prema učinku, ovisno o broju nastupa.

Postoji li fiksni dio plaće?

- Postoji, ali vjerujte mi, zaista neznatan i skroman. Gotovo da i nema plaće ako ne igram.

Drago Gabrić na korak je do Poljuda, ali ovoga puta velika djela treba očekivati polako. Postupno će se vraćati Drago, i bude li rehabilitacija ove jeseni išla prema planu, na proljeće bi se moglo nešto više očekivati. Za sada umjereno i oprezno, nadanja u realnom okviru. Bitno je da se 'hajdučko srce’ vrati nogometu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 07:25