Joško Ponoš / Cropix
ČARLI SMIRUJE NACIJU

'Dosta puta smo se opekli, takav nam je mentalitet, ali ova generacija to neće učiniti'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 15. studeni 2011. 11:40

S golemim smiješkom u hotel je jučer ujutro uletio Vedran Ćorluka. Bez šepanja, s nogom 'koja ide na bolje’, suspendirani Čarli prvo se izgrlio s cijelom repkom, da bi potom odvojio nekoliko minuta:

- Dovoljno smo se puta mi opekli, takav nam je mentalitet, znamo se opustiti i promašiti cilj, ali ova generacija neće to učiniti - siguran je Ćorluka.

Dakle, Euro je tu, bez obzira na (opet) neke važne izostanke?

- Pa da, i u petak su nam nedostajali neki važni igrači, a opet smo pokazali da možemo, da postoji dovoljno širok kadar kvalitete. Tko god uđe, bit će spreman i znat će odgovoriti na postavljene zadatke. Plasman na Euro ne smije i ne može biti upitan.

Konsenzus javnosti je da bi Ukrajinu i Poljsku trebali odigrati s prekomandiranim Ćorlukom. Lijevi bočni kao neka nova sudbina?

- Ne mogu sada reći kako sam oduševljen tom pozicijom, ali budimo realni: u reprezentaciji ne biraš gdje ćeš igrati, već igraš tamo gdje te stave. Spreman sam na sve, samo da se nađemo na toj sjajnoj europskoj smotri nogometa. Tada mi apsolutno ništa neće biti teško - zaključio je Ćorluka, koji će i danas zauzeti poziciju koju baš ne voli. Ali će je sa zadovoljstvom ispuniti. Čarli će, naime, biti onaj 12. Igrač, podrška s tribina Maksimira

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:59