Željko Šop/CROPIX
BIT ĆE 'FIT' ZA ŠVEDSKU

Doktor Boris Nemec operirao Slavena Bilića, izbornik idućih šest tjedana na štakama

Bilić će jednu štaku odbacit nakon tri tjedna, a drugu nakon šest tjedana, dakle, trebao bi biti spreman za prijateljsku utakmicu sa Švedskom
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 09. siječanj 2012. 17:59

Slaven Bilić (43) uspješno je operirao kuk u privatnoj Bolnici za ortopediju “Dr. Nemec” u Matuljima.

Zahvat zbog artroze hrskavice, problema koj izbornik hrvatskih nogometaša vuče još od svojih igračkih dana, SP-a 1998. i zbog kojeg je prerano završio karijeru, izveo je, dakako, prof. Boris Nemec, inače predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a i liječnik naše reprezentacije:

- Ugradio sam Slavenu endoprotezu, ‘resurfacing, navlaku, nataknuo mu je na glavu bedrene kosti - izjavio je Nemec, dodavši da je operacija trajala sat i pol.

Bilić će već u utorak početi s vježbanjem, s dvije štake i postepenim opterećivanjem nogu, od četvrtka će preseliti na fizikalnu terapiju u Opatiju. Jednu štaku odbacit će nakon tri tjedna, a drugu nakon šest tjedana, dakle, trebao bi biti spreman zadovoljiti analitičare govora tijela na početku priprema za prijateljsku utakmicu sa Švedskom, koja se igra u Zagrebu 29. veljače. Za šest mjeseci naš će izbornik moći trčati i udarati loptu. Rok trajanja endoproteze za kuk je od 12 do 15 godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:11