Ronald Gorsic / Cropix
POVRATAK NA EKRANE

DOGOVOR HNS-a i HRT-a Odnos promijenjen nakon 'uštede' od 160 tisuća eura!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. ožujak 2016. 18:06

Vatreni se u prijateljskim utakmicama vraćaju na Hrvatsku televiziju, a jedna od njih uoči Eura, krajem svibnja, bit će najvjerojatnije s Iranom u Koprivnici.

Prvo su dogovorili čelnici HNS-a s v.d. ravnateljem Sinišom Kovačićem, što još, istina, treba pretočiti u potpisani ugovor.

- Vjerojatno, ali dok nije finalizirano, ne mogu do kraja potvrditi - kazao nam je Damir Vrbanović, izvršni direktor Saveza, dodajući:

- Drago nam je što se promijenio odnos HRT-a prema reprezentaciji, zajednička je želja da Vatreni budu prenošeni na javnoj televiziji, to od nas traže i naši navijači koji nam se javljaju u HNS. Klima se bitno propravila, postoji zajednički interes.

HRT je imao prava na prijenose nacionalne vrste u kvalifikacijama, radi i Euro u Francuskoj, no drame su se odvijale oko prijateljskih dvoboja. Posljednji put u susretu koji nije bio za bodove gledatelji su na javnoj televiziji mogli gledati Kockaste s Argentinom u Londonu u studenome 2014. godine. Dvoboj s Gibraltarom u Varaždinu nije uopće bio prenošen, osim na YouTube kanalu HNS-a, a ogled s Rusijom u Rostovu radila je Arenasport. I to u zadnji čas. Razmimoilaženje je bilo na novcu, ali to nije bio jedini problem.

Sada su HRT i HNS dogovorili prijenose sve četiri pripijateljske utakmice uoči Eura. HNS je, kako doznajemo, itekako išao ususret iako je držao da je vrijednost tih ogleda 260.000 eura, pristao ih je prodati za 98.000 i to na ime kompenzacija, tako da u zamjenu dobije prava na stare utakmice koje će emitirati u programu Hrvatske nogometne televizije koju pokreće. HRT stoga praktički badava dobiva Vatrene, a HNS sadržaj koji će uz prijenose ponuditi gledateljima u projektu čiji točan start još nije određen.

S Iranom u Koprivnici

Za navijače je najvažnije da mogu bez brige pogledati što su Ante Čačić i momci spremili za Park prinčeva gdje 12. lipnja istrčavaju s Turskom. Prva prijateljska utakmica je u Osijeku sljedeće srijede, 23. ožujka, druga u Budimpešti, 26. ožujka, s Mađarima, obje u 18 sati. Kako izbornik preferira domaće destinacije i drži ih najboljima za pripreme, Vatreni će formu za Francusku tesati u Svetom Martinu na Muri i Rovinju. Između toga će odigrati utakmicu oko koje su dogovori u finišu, vrlo je izgledno da će to biti Iran u Koprivnici. Čini se da će nakon 2006. Iranci još jednom biti suparnik Hrvatske uoči velikog turnira i da će upravo Čačić biti prvi izbornik koji će Vatrene dovesti u Koprivnicu. Davno je to obećao Vlatko Marković kazavši “samo napravite reflektore”. Oni su godinama na Gradskom stadionu, sada će biti i Vatreni.

Posljednju provjeru Darijo Srna i kolege trebali bi imati uoči samog puta u Francusku koji se planira za 7. lipnja. Nekoliko je opcija za suparnika, predsjednik Davor Šuker trebao bi uskoro okončati pregovore. U pravilu se za taj posljednji dvoboj ne bi trebalo tražiti posebno jakog rivala, iako takvi nisu ni ovi zasad dogovoreni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:21