Ranko Suvar / Cropix
OFENZIVA NA MAKSIMIR

Direktor Chelseaja došao po Dinamovog vratara: Pregovori su napeti, u igri su milijuni

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 15. siječanj 2016. 20:28

Engleski velikan Chelsea stigao je u četvrtak u Zagreb po Adriana Šempera, 18-godišnjeg juniora Dinama i najtalentiranijeg hrvatskog vratara! Dan kasnije, Englezi su se vratili u London neobavljena posla...

Adrian Šemper tako je umjesto na Otok otišao put Rovinja na svoje prve seniorske pripreme. Hoće li tamo ostati do kraja, čut će se jer pregovori nisu završili zavjeke nego su odgođeni.

- Mogu samo reći da je sve u fazi dogovora klubova i da se pregovori nastavljaju – kazao je kratko Darko Alegić, menadžer Dinamova juniora koji nije htio potvrditi kako je u pitanju klub Romana Abramoviča

- Ne mogu vam to reći, ali neću niti demantirati. U svakom slučaju, uvjeti za igrača su spektakularni i ukoliko se klubovi dogovore, transfer će biti realiziran – dodao je Alegić.

A pregovori su bili teški i napeti. Saznajemo kako je Dinamo pristao na razgovor iz čiste kurtoazije. Nitko na svijetu ne može si dozvoliti luksuz da ne sasluša klub koji je u posljednje tri godine, prema transfermarktu, investirao čak 730 milijuna eura u pojačanja.

No, tada su shvatili ozbiljnost kluba iz Londona a koja se najbolje mogla iščitati po čovjeku kojeg su poslali u Zagreb. Interese Chelsea u ovoj priči je, naime, zastupao Michel Emanelo, tehnički direktor kluba koji je prethodno dobio zeleno svjetlo od Christophea Lollichona, trenera vratara kluba sa Stamford Bridgea koji već neko vrijeme ima Šempera na radaru.

Nakon tri runde pregovora, obje strane su uzele 'time out'. Saznajemo kako Chelsea nudi pristojan novac i određene bonuse za Šempera. Pogotovo u kontekstu činjenice da se radi o junioru koji je u utorak postao punoljetan i koji još nema seniorskog nastupa iza sebe.

No, Dinamo je tu na štihu. Financije su im uredne i nemaju potrebu rasprodavati obiteljsku srebrninu 'pod mus'. Uostalom, na Adrianu Šemperu i njegovih desetak suigrača iz juniorske momčadi počela se graditi jedna lijepa priča. Naravno, postoji i nešto što se zove pametno poslovanje. Ako bi Chelsea išao do kraja u svojoj želji da dovede Šempera u Englesku, onda bi Dinamo morao popustiti. Cifra? Vjerovatno bi ona bila slična onoj koju su 'modri' dobili za Ivu Pinta, odnosno oko četiri milijuna eura. A prodati juniorskog golmana za taj novac ipak bi bila znanstvena fantastika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 05:38