Foto: Damir Krajac / CROPIX
REAKCIJE NAKON DERBIJA

DINAMOVCI NEUTJEŠNI I SAMOKRITIČNI 'Dobili smo dva bezvezna gola, a mi smo bili jalovi' KOS PORUČIO 'Treba ostati velik i u pobjedi i u porazu'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 22. travanj 2017. 21:20

Nakon velike Hajdukove pobjede na Maksimiru u Dinamu su očekivano bili neutješni, dok su hajdukovci bili sjajnog raspoloženja.

Hajdukov predsjednik Ivan Kos rekao je: "Uvijek je lijepo pobijediti, čestitam momcima na borbi, jako lijepa atmosfera. Hvala navijačima koji su došli na Maksimir u velikom broju. Treba ostati velik i u pobjedi i u porazu, čestitke protivniku. Mi idemo dalje, putem kojim smo krenuli. Nama je naša borba za treće mjesto apsolutno najvažnija i prioritet, ne gledamo na druge".

Na njega se nadovezao Nikola Vlašić.

"Mislim da nitko od nas još nije pobijedio Dinamo na Maksimiru, dobro smo ušli u susret, znali smo da iz tranzicije možemo zaprijetiti Dinamu, tako smo i zabili gol. Da je bilo više koncentracije, mogli smo zabiti i još koji u prvom dijelu. Otišli smo na prednost na poluvremenu i onda smo se u nastavku nesvjesno povukli, oni su imali posjed, ali smo na kraju zasluženo pobijedili", rekao je Vlašić.

"Danas su svi vidjeli koliko smo jaki, pogotovo jer je Dinamu puno značila ova utakmica. Odlično smo se suprotstavili i odgovorili na sve trenerove zahtjeve i zadatke. Dosta smo vremena skupa i ako ostanemo na okupu zajedno s trenerom, iduće se mogli bismo napraviti velike stvari. Nismo razmišljali o pojedincima, samo o svojoj igri. Pobjedu bih poklonio našim navijačima, jer znam koliko im to znači", komentirao je Ante Erceg.

Dinamovci su očekivano bili razočarani i neutješni.

"Dobili smo dva bezvezna gola, puno našeg pritiska, puno centaršuteva, ali to je sve jalovo. Par šansi smo imali, nismo bili konkretni. Trebamo početi ozbiljnije analizirati cijelu situaciju, jer ovo ne izgleda dobro. Ne znam što nam se dogodilo, da bar znam čarobnu formulu... Momčad je pala, još od utakmice s Osijekom, ne možemo se izvući iz toga. Idemo dalje, nažalost Rijeka ima veliku prednost, možda je na nas utjecao i pritisak gdje moraš ganjati rezultat. Ukupno djelujemo beskrvni, bez inata, bez želje", rekao je Mario Šitum.

Domagoj Antolić je jasno rekao ono što su svi vidjeli.

"Hajduk je bio bolji i zasluženo pobijedio. Mi smo imali neke šansice, nismo ih iskoristili i ostali bez bodova. Nemamo pravo žaliti za rezultatom, nismo zaslužili više od ovoga. Znamo i sami da smo sada još jedan korak iza Rijeke i da će ih bit jako teško sustići u nastavku sezone. Ne znam, već tri utakmice ne izgledamo dobro, ne izgledamo kao momčad. Moramo biti samokritični u ovom trenutku, svi smo svjesni toga. Analizirat ćemo loše stvari i do kraj sezone, nadam se, odigrati dostojno. Trenutačno naše igre ne ulijevaju povjerenje da ćemo sustići Rijeku, ali dokle god ima nade, mi ćemo se boriti".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:31