Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
MODRI ADUT

DINAMOV TALENT ŽELI PREBRISATI GORKA SJEĆANJA Prvi derbi mu je ostao u lošem sjećanju, sada kaže: 'Baby Dinamo se neće uplašiti, idemo po tri boda'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. prosinac 2016. 15:28

Ivan Fiolić mogao bi biti jedan od aduta Ivajla Peteva na Poljudu. Protiv Lokomotive bio je među igračima odluke, zabio je taj gol za 2:1, prije toga asistirao Soudaniju. Utakmica koju će dugo pamtiti.

- Zabio sam svoj prvi gol za Dinamo, baš sam presretan zbog toga. A još sam sretniji što smo pobijedili i uzeli ta tri boda. No, to je iza nas, sad su sve naše misli usmjerene na derbi - govori Fiolić, koji se odmah prebacuje na temu današnjeg derbija.

Kao i svi u Maksimiru, sa samo jednom porukom:

- Znamo što nas očekuje u Splitu, i kakva atmosfera, i koji igrači. Ali, maksimalno smo spremni za sve i idemo po tri boda. Svjesni smo da je Hajduk odlična momčad, nemamo razloga nikoga podcjenjivati, ali neću biti zadovoljan ako se ne vratimo s tri boda.

Hajduk ima i novog trenera, to je uvijek sklizak teren za suparnika?

- Da, promjena trenera možda donosi pozitivan šok, ali svejedno mislim isto. Mi smo Dinamo i na Poljud dolazimo pobijediti.

Jednom je već igrao za Dinamo u Splitu. Mnogi igrači pamte svoj prvi derbi po dobrome, on baš i ne.

- To je ona utakmica kad je Machado zabio u 94. minuti za 1:1. To je i jedino što mi je ostalo u lijepom sjećanju, ostalo bih, pogotovo svoju igru, htio zaboraviti. Možda sam bio malo impresioniran, uglavnom bilo je loše. Jednom sam rekao, da mogu jednu stvar promijeniti u dosadašnjoj karijeri, promijenio bih tu utakmicu.

Dinamo je krenuo putem stvaranja nove momčadi, uglavnom od domaćih, mladih igrača. Ako takav “Baby Dinamo” istrči na Poljudu, neće li izgorjeti, uplašiti se ambijenta i važnosti utakmice?

- Toliko mladih u momčadi, to je pozitivna stvar. Nisam nikad vidio toliko mladih na okupu, čak ni u Lokomotivi. Igrali smo Ligu prvaka, učimo od starijih igrača, mislim da imamo odličnu kombinaciju iskustva i mladosti. I siguran sam da bi bilo dobro kad bi više momčadi razmišljalo kao Dinamo po tom pitanju. Ne, nema razloga da se uplašimo. Jest, to je derbi, drugačija utakmica, emocije su drugačije, ali straha nema. Možda pozitivna trema, strah nikako.

Split, 131113  
Pomocni stadion u Poljudu 
1. HNL  za kadete HNK Hajduk - GNK Dinamo ( 2:0 )
Na fotografiji:  Nikola Vlasic i Andrija Balic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

Kako vidi splitske mladiće, poznaje ih iz mlađih selekcija?

- Igrao sam s Vlašićem i Šimićem, primjerice, dobri su igrači. Imamo najnormalniji odnos, niti smo veliki prijatelji niti neprijatelji. Bilo je priča prije nekoliko mjeseci da nisam s njima u dobrim odnosima, to je laž koju demantiram. S njima sam svima ja OK i nemam nikakvih problema. No, u subotu ćemo dati sve da ih pobijedimo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:19