DAMIR KRAJAC/CROPIX
KRENULI PREGOVORI

Dinamo želi Murića, daje dva milijuna eura! Ali, zvijezda Rijeke ima jednu još bolju ponudu...

Murić bi mogao dobiti veliku plaću, bio bi u kategoriji najplaćenijih nogometaša u Maksimiru!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. siječanj 2022. 16:12

Dovodi li Dinamo nakon Petra Bočkaja još jednog Zagorca? Iz podosta pouzdanih izvora sletjela nam je informacija da su Modri zainteresirani za kupovinu - Roberta Murića!

Ti izvori kazuju da je Dinamo klubu s Rujevice spreman ponuditi 2 milijuna eura, te da Rijeka načelno ne bi imala ništa protiv, ali bi za početak tu ponudu stavila na stand by. Naime, ima još jedna ponuda za Roberta Murića, odaslana je s Bliskog istoka, a poprilično je bolja od one koju bi trebao odaslati Dinamo, jer iznosi 3 milijuna eura.

Kad je Rijeka u pitanju, bilo bi joj milije prodati Murića tamo gdje će više zaraditi, logično. Međutim, nešto se pita i igrač, Rijeka neće prodavati jednog od svojih krucijalnih igrača tamo gdje on ne želi ići... Makar bi po toj ponudi s Bliskog istoka zarađivao 800.000 eura godišnje. Naime, Murić je recimo već imao i lukrativnu ponude iz Turske, Dubaija i Ferencvarosa, odličnu za klub, ali i za njega, no sve ih je - odbio!. Tako da se sad zapravo prema našim izvorima čeka zapravo samo 'pravorijek' - Roberta Murića.

Dakle za sada ne treba donositi bilo kakve konkretnije zaključke na priču 'Murić u Dinamu', jer se kod transfera moraju posložiti mnogi detalji, a obično su najkompliciraniji dogovori oko uvjeta s igračem. No, vijesti izvora kazuju da su na tu temu već krenuli neki razgovori... Po njima Murić bi u plavom domu mogao dobiti veliku plaću i bio u kategoriji najplaćenijih nogometaša plave svlačionice,

Svi znate priču o Robertu Muriću, mladiću koji je proglašavan ogromnim talentom u vrijeme dok je kao mladac igrao u Dinamu. Ali krenuo je drugim putem, mislio da može uspjeti u Ajaxu, no karijera nije išla željenim smjerom. Lutao je sporednim nogometnim cestama, završio je čak u B momčadi Brage, dok se nije pojavio u Rijeci, klubu koji kao da je idealan za revitalizacije karijera.

Postao je jedna od ključnih igrača kluba s Rujevice, i eto, može se dogoditi da se vrati na mjesto gdje je sve počelo u - Dinamo! Naravno, ništa se s sigurnošću ne može tvrditi, znate kakvi su transferni poslovi. no definitivno ne treba isključiti mogućnost da Murić na kraju zaista i završi u plavom domu ako svi budu zadovoljni s poslom. Tako bi Dinamo dobio toliko željenog krilnog igrača nakon što je otpao Argentinac Martin Ojeda.

Murić je ove polusezone zabio 8 pogodaka za Rijeku, te je još sedam puta asistirao. Njegov dolazak definitivno bi bilo veliko pojačanje za Dinamo. Inače. kad smo s Petrom Bočkajem radili intervju po dolasku u Dinamo, kazao nam je: 'bilo bi super kad bi još došao i Murić'. Eto,moglo bi se dogoditi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:16