DINAMO - OSIJEK 3-0

Dinamo se prošetao do pobjede, Zoran Mamić potjerao Ademija na klupu

Nakon pola sata Mamić je izvadio Ademija iz igre. Navodno je trener Dinama zamjerio Ademiju to što je bio nepristojan prema sucu Strukanu u jednom trenutku
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 28. travanj 2015. 18:49

Dinamov pohod na decimu počeo je 2006. godine a teoretski je prvi naslov arhiviran baš protiv Osijeka u Maksimiru (1-0, Bošnjak). Hoće li 3-0 pobjeda nad istim protivnikom u utorak biti dovoljna da 'modri' osiguraju deseti naslov prvaka države u nizu treba pričekati dvoboj Rijeke i Splita. U slučaju da Split u srijedu iznenadi na Kantridi, Dinamo je i službeno prvak Hrvatske u sezoni 2014/15.

Da je Osijek češće tako nastupao u Maksimiru, ne bi imao tek jednu pobjedu na svome kontu. Činjenica da im gori pod petama natjerala ih je na veću ofenzivu ali bilo je to bez konkretne završnice. U prvom poluvremenu Osijek je igrao do 16-erca a domaćini taman koliko im je bilo potrebno.

Do vodstva su stigli u 20. minuti nakon sjajne akcije i još bolje završnice Domagoja Pavičića koji je smjestio loptu u same rašlje Mikulićeva gola. Bio je to peti Pavičićev gol Osječanima u ovoj sezoni. Prije toga su Perošević i Glavaš zaprijetili Eduardu, dok je Pjaca propustio izlazak pred vratara.

Nakon pola sata Zoran Mamić je izvadio Ademija iz igre. Na prvi pogled, činilo se kako je kapetan obnovio ozljedu ali navodno je trener Dinama zamjerio Ademiju to što je bio nepristojan prema sucu Strukanu u jednom trenutku utakmice. Ovom se to nije svidjelo, pa je tijekom izlaska iz igre bacio dres na klupu za pričuvne igrače.

U nastavku je neprimjetni Fernandes ostao u svlačionici dok je priliku dobio Angelo Henriquez koji se upisao u listu strijelaca nakon samo pet minuta. Pjaca je prošao po lijevoj strani I servirao loptu Čileancu kojem nije bio problem ubaciti u mrežu. Do pogotka je stigao i Ante Ćorić kojeg je idealno poslužio Henriquez dok je Pjaca propustio još jedna zicer u nastavku dvoboja.

Do kraja utakmice Dinamo je prijetio, ali bilo je to nekako stihijski I bez konkretne završnice. U slijedećem kolu 'modri' gostuju u Parku mladeži kod Splita, dok Osijek bodove opstanka traži u domaćem srazu sa Zagrebom.

DINAMO - OSIJEK 3-0

Poluvrijeme: 1-0.

Sudac: Duje Strukan 7; pomoćnici: Pepur, Radić (svi Split).

Strijelci: 1-0 Pavičić (20. as. Pjaca), 2-0 Henriquez (50. as. Pjaca), 3-0 Ćorić (77. as. Henriquez)

Žuti kartoni: Soudani (Dinamo); Jamak, Šorša (Osijek)

Igrač utakmice: Angelo Henriquez (Dinamo)

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1254.

Dinamo

Eduardo 6,5 – Matel 6, Sigali 6 (od 62. Machado -), Vukojević 6, Pivarić 6 – Pavičić 7, Ademi 5 (od 31. Gonçalo 6), Ćorić 7 – Soudani 5,5, Pjaca 6,5, Fernandes 5 (od 46. Henriquez 7)

Osijek

Mikulić 5 – Matas 5,5, Lukić 5, Laštro 5, Barišić 6 – Šorša 5, Jamak 5,5 (od 81. Čuljak -), Škorić 5,5, Glavaš 6 (od 64. Aneff -) – Perošević 5,5, Špoljarić 5 (od 46. Peev 5)

Prijenos uživo!

Kraj utakmice!

85. minuta - Lako je moglo biti i 4-0 za Dinamo, ali Soudani nije iskoristio lijepo dodavanje Machada i uspavanost gostujuće obrane te loptu u izglednoj prilici šalje pokraj gola.

77. minuta - GOOOOL!!! Ante Ćorić pogodio je za novu lagodnu večer Modrih u prvenstvu. Henriquez je dodao loptu između osječkih igrača za Ćoriću, a ovaj hladnokrvno šalje loptu u mrežu pokraj nemoćnog Mikulića.

76. minuta - Kakav promašaj! Ćorić je odlično proigrao Pjacu, ovaj još bolje prošao braniča, namjestio se na udarac sam pred golmanom Osijeka i pucao malo pokraj vratnice.

70. minuta - Prilično nesadržajno je drugo poluvrijeme. Dinamo čuva prednost, a Osječani djeluju kao da su odustali od lova na izjednačenje.

64. minuta - Iz igre je kod Osijeka izašao Glavaš, a u igri je Aneff.

63. minuta - Umalo je bilo 3-0 za Dinamo! Soudani je na ubačaj Ćorića s lijeve strane glavom pucao nedaleko od vratnice.

62. minuta - Brzo je Mamić potrošio izmjene - iz igre je izašao Sigali, a ušao Machado.

50. minuta - GOOOL!!! Henriquez je na lijepu asistenciju Pjace povisio vodstvo Dinama! Pjaca je opet pobjegao osječkoj obrani na lijevoj strani i ubacio u sredinu gdje je Čileanac samo trebao postaviti nogu za novi gol Dinama. Teško će Osijek izvući makar bod s Maksimira...

46. minuta - Fernandes je ostao u svlačionici, na travnjaku je Henriquez.

Poluvrijeme: Vrlo dobrih 45 minuta pružili su Dinamo i Osijek na Maksimiru. Domaći nogometaši su jače krenuli da bi na pet minuta potpuno posustali i mrežu sačuvali samo zahvaljujući izvanserijskoj reakciji Eduarda na udarac Glavaša. No, taman kad smo pomislili da bi Osijek mogao iznenaditi prvake, Domagoj Pavičić je golčinom dostojnom europskih travnjaka doveo Dinamo u prednost. Nakon toga, kamilica - jedna šansa Pjace, jedna Osijeka i to je bilo to.

36. minuta - Pjaca je lijepo prošao po lijevoj strani, ali je Lukić uklizavanjem blokirao njegov udarac u zadnji trenutak!

31. minuta - Iz igre izlazi Ademi, ulazi Goncalo.

25. minuta - Osijek se nije obeshrabrio nakon primljenog gola, Laštro je glavom zaprijetio vratima Dinama nakon ubačaja iz kuta.

20. minuta - GOOOOL!!! Kakvu golčinu je sad 'stisnuo' Domagoj Pavičić! Vezni igrač Dinama oslobodio se čuvara na 20 metara, napravio korak prema centru terena i fantastičnim udarcem pogodio same rašlje Osijeka!

14. minuta - Velika prilika za Osijek! Glavaš se dočepao jedne lopte na rubu 16 metara, potegnuo po desnoj strani i s pet metara pucao u bliži kut, ali Eduardo fantastično brani lijevom rukom!

13. minuta - Na ubačaj iz kornera nitko od igrača Osijeka nije na vrijeme skočio da zaprijeti Eduardu.

10. minuta - Kao da su nas čuli Osječani - Glavaš je s ruba šesnaesterca pucao malo preko gola!

8. minuta - Soudani je pucao malo pokraj vratnice na asist Pavičića. Osijek je trenutno u podređenom položaju.

6. minuta - Soudani je zatresao mrežu, ali je sudac ispravno procijenio da se Alžirac nalazio u zaleđu prilikom prijema lopte. Ništa od gola...

Utakmica je počela!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:49