Matej Škegro (desno)
 Foto: Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
CURI SA SVIH STRANA

DINAMO RUŠI SVE REKORDE, A EVO KAKO 'Ovo je najuspješnija financijska godina u povijesti kluba'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 03. kolovoz 2016. 10:04

Dinamo se iz Tbilisija vraća s Europskom ligom i gotovo ispunjenim budžetom za tekuću sezonu. Nakon što su za Pjacu dobili 23 milijuna eura, sinoćnji plasman u EL donio im je dodatnih 6,1 milijun.

Dakle, još im nešto manje od milijun eura nedostaje da stignu do 30 milijuna, koliko službeno iznosi budžet kluba iz Maksimira. No, ako se gleda fiskalna godina, onda je Dinamo debelo premašio budžet. S ovom premijom, zarada je trenutačno 39,1 milijun. Osim Pjace i Uefe, u svibnju je transferiran Josip Brekalo, za kojeg su "modri" utržili sedam milijuna eura fiksne odštete te računaju na 20 posto od sljedeće prodaje, a u isto obračunsko razdoblje ulazi i transfer Ive Pinta, za koji je od engleskog Norwicha stiglo 3 milijuna.

Uefin sustav premija u kvalifikacijama za Ligu prvaka je sljedeći: 700 tisuća eura nagrada je za nastup u drugom (200) i trećem pretkolu Lige prvaka (300). Plasman u Europsku ligu kao poraženi iz play offa honorira se s 5,4 milijuna eura (2,4 nagrada za skupinu EL i 3 milijuna za poraz u play offu). No, ako se ponovi lanjska sezona te Dinamo izbori skupinu Lige prvaka, na račun kluba iz Maksimira sjelo bi ukupno 14 milijuna eura.

- I bez ulaska u Ligu prvaka, ovo je uvjerljivo financijski najuspješnija godina u povijesti Dinama s preko 40 milijuna eura prihoda. Naravno, ulazak u Ligu prvaka donio bi još dodatnih 8 milijuna eura, a ne trebamo niti naglasiti koliko bi Dinamo dobio na imidžu i cijeni svojih igrača - kazao nam je Matej Škegro, financijski direktor kluba iz Maksimira, kod kojeg smo provjerili sve ove iznose. Škegro je dodao kako su u ovoj godini stigli na naplatu vizija i rad uprave kluba te sportskog sektora.

- Bivši izvršni predsjednik ostavio je jake temelje aktualnoj upravi kluba. Ovo su plodovi njegova rada - poručio je financijski direktor Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:09