Cropix
ZAUSTAVILI IH SLOVENCI

Dinamo remijem zaključio pripreme u Rovinju: Modri se ispromašivali, Machado promašio penal

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. siječanj 2016. 18:10

Remi za kraj rovinjskog dijela priprema, Dinamo je u prvoj utakmici u 2016. odigrao 0:0 sa slovenskim prvoligašem Celjem. Koristio je Zoran Mamić sve igrače, koje je planirao koristiti, nisu igrali ozlijeđeni Taravel i Sigali, oporavljenici Borovec i Sosa, te Pjaca, Eduardo i Taravel. Dakle, ukupno 26 igrača, neki su upisali poluvrijeme, neki pola sata... Debitirali su mnogi klinci, vratio se nogometu Gordon Schildenfeld. Ukratko. A u opširno, bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su Modri imali dosta prilika, Slovenci su također nekoliko puta opasno probili Dinamovu obranu. Najbliže je Celje bilo pogotku u 25. sekundi, kad je Pajač, bivši igrač Lokomotive s desne strane pogodio stativu. Te u zadnjoj sekundi kad je Adnan Bašić bio sam pred Šemperom, ali nije pogodio.

- Nisam je dirao, nije bila dovoljno blizu - kazao je kasnije mirni Šemper, iako nam se činilo da je malo okrznuo loptu. Svejedno, piše se da u debiju nije primio gol, a pamtimo ga po dobrim i preciznim ispucavanjima lopte.

Dakle, iako su rupe u Dinamovoj igri bile vidljive, što je i normalno s obzirom na početak priprema i veliki broj igrača koji su igrali utakmicu, pa su neke reakcije bile zakašnjele, malo zbunjujuće, ipak je Dinamo bio taj koji je bio bliže pobjedi. A junak Celjana bio je vratar Metod Jurhar. Skinuo je zicer Olmu u prvom dijelu, a u nastavku susreta i udarac s bijele točke Machadu. Brekalo je tada pucao, Klemenčiča je lopta pogodila u ruku, a Portugalac je uzeo loptu.

- Pusti Brekala! Nemoj ti pucati, daj nekome od klinaca - vikali su gledatelji s tribina, međutim, Machado je bio odlučan. Pucao je, a Jurhar ga je pročitao i skinuo udarac. Osim njega promašivali su i Gojak, dva puta, Hodžić, dva-tri puta, Fintić, Soudani, Brekalo, koji je u prvom dijelu imao baš veliku priliku. Definitivno, stvorili su Modri dosta prigoda za prvu utakmicu. Dobro, reći će u plavom taboru, više ih brine to što su Celjani imali nekoliko lijepih šansi, ali sve u svemu, bilo je to očekivanoj razini, kako se ono kaže noge su još teške.

Teško je nekoga i izdvojiti u cijeloj toj priči, ali ipak smo se odlučili za Brekala. Nije igrao puno, oko pola sata, ali je u tom vremenu uspio pokazati da je ozbiljna klasa. Tu veliku priliku u prvom dijelu jest promašio, ali je svog čuvara ostavio daleko iza leđa, brz je kao munja, šteta što nije bio precizan, pucao je preko gola. Izborio je, znači, taj kazneni udarac, uzeo nekoliko lopti, nudio se, prijetio, bio teško zaustavljiv. Definitivno, ne djeluje da mu je seniorski nogomet daleka budućnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 03:21