Drago Sopta/CROPIX
PRIJETE, VRIJEĐAJU...

Dinamo objavio rat huliganima: 'Dosta je terora! U Maksimiru više nema mjesta za vas'

U uvodu je glasnogovornica kluba iz Maksmira zamolila navijače da ne pišu o ratu 'Dinama i navijača' već kluba i huligana
Piše: ArhivaObjavljeno: 08. studeni 2011. 11:07

Iako je bio najavljen, Zdravko Mamić nije se pojavio u 10.00 na konferenciji za novinare u maksimirskom Plavom salonu. Razlog sazivanja još jedne u nizu presica izvršnog predsjednika kluba vjerojatno je trebao biti najnoviji 'slučaj Sammir'. Umjesto alfe i omege kluba na presici su se pojavili direktor kluba Vrbanović i direktor stadiona Sakoman. Tema, najnoviji navijački izgredi.

U uvodu je glasnogovornica kluba iz Maksmira zamolila novinare da ne pišu o ratu 'Dinama i navijača' već kluba i huligana.

- Navijači očito pozivaju na linč igrača. Vrijeđaju djecu dužnosnika, kapetana prozivaju na nacionalnoj osnovi... To je tragedija. No, ono što nas posebno smeta je ispaljena raketa na teren. Pa ta raketa je mogla nekoga ubiti. To nisu navijači, to su huligani. Kako takvi ljudi sebe uopće mogu nazivati navijačima, kazao je Damir Vrbanović.

- Napad huligana na autobus PAOK u Uefi je okarakteriziran kao jedan od najgorih u Europi posljednjih godina.

- Dosta je terora šačice huligana. Cijela Hrvatska je taoc tih ljudi.

- Gdje je sada HOO? Zašto se sada ne jave? Isto tako bi i HND konačno trebao donijeti konačan stav o huliganima. Zašto se ne oglasi državni pravobranitelj... Neka preuzmu odgovornost, poslao je jasnu poruku Vrbanović.

- Na sjevernoj tribini bili su istaknuti nacistički simboli. Sada je dosta. U dogovoru s policijom i zaštitarskim udrugama spremni smo početi provoditi zakon, rekao je Sakoman.

- O 'tim stolicama' uopće ne želimo razgovarati. To je minoran događaj.

- Nisu problem Bad Blue Boysi, nisu problem Udruge navijača, problem s huligani s kojima je nemoguće uspostaviti dijalog.

- Palica i policija na tribini je posljednje riješnje, no čini se da će do toga morati doći.

Vezano uz 'slučaj Sammir' u Maksimiru se nisu željeli izjasniti. Samo je rečeno da je sve u nadležnosti trener. Jučer je u USKOK došao Zoran Mamić, no sportski direktor nije priveden već je došao dati iskaz kao šef struke u Dinamu. Slučaj je pokrenut zbog navodnog maloljetničkog zlostavljanja putem Facebooka!

Naime, klinci iz Dinamove škole navodno su slali neprimjerene poruke nekim djevojkama, od kojih je jedna ili više njih to odlučila prijaviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:33