Drago Sopta/ CROPIX
MODRI O NOVOJ KAZNI

'Dinamo nikad nije izbačen iz Europe zbog Zdravka Mamića nego zbog huligana'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2012. 17:03

Dinamo je iz Uefe dobio novu kaznu, ukupno treću ove sezone, a ona iznosi 34.500 eura zbog rasizma na utakmici s Mariborom. Danas se u press prostoriji stadiona u Maksimiru okupljenim novinarima obratio glavni direktor kluba Tomislav Svetina, stoji na službenim stranicama kluba.

- Smatramo kako se kazne Dinamu, Hajduku i HNS-u uzimaju zdravo za gotovo i kao da je to nešto potpuno normalno. Platiti 30, 50 ili 70 tisuća eura, igrati bez gledatelja i slično je postalo nešto uobičajeno, a to nije tako - kaže direktor.

- Dinamo je u zadnjih 20 godina platio preko milijun eura kazne i to u gotovo 90 navrata, reprezentacija je od 1995. platila skoro milijun eura kazni, Hajduk je u zadnjih pet godina platio skoro 500 tisuća eura....Na koncu dolazimo so iznosa od preko tri milijuna eura koja su platila naša tri najveća sportska kolektiva, a sve zbog, kako ih UEFA zove, huligana, kazao je Svetina.

- Često se spominje Auxerre i kazna koju je Dinamo dobio 1994. godine. Imam službeni dopis iz 1994. godine gdje jasno stoje razlozi zbog kojih je Dinamo izbačen iz Europe, a tu se nigdje ne spominje ime Zdravka Mamića. Koliko god neki uporno ponavljali drugačije... Glavni razlog su neredi koje su huligani izazivali prije i tijekom utakmice, a od imena se spominje tek ime tadašnjeg trenera Dinama Miroslava Blaževića, kazao je Svetina.

Glavni direktor pohvalio je svojeg prethodnika Damira Vrbanovića zbog kojeg kazne Modrima nisu i rigoroznije, a na sve to nadovezala se i glasnogovornica kluba, Morana Đurčević:

- Radi se o problemu koji traje godinama i koji se nije pojavio prije dvije ili tri godine, a to itekako utječe na iznos kazne. Mi imamo "debeli" dosje koji se, nažalost, puni već 20 godina i ako više institucije ne reagiraju, klub može malo toga napraviti. Ukoliko ne dođe do ozbiljnije reakcije taj problem će postojati i dalje, samo s još brutalnijim kaznama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 16:13