Club Bruges' Ivan Perisic celebrates after winning against Partizan Belgrade during their Europa League soccer match at the Jan Breydel stadium in Bruges October 22, 2009. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM SPORT SOCCER)
 FRANCOIS LENOIR
PERIŠIĆ PROGNOZIRA

'Dinamo nije bolji od nas, dobili su Villarreal jer su ih Španjolci podcijenili, PAOK ispada'

'Hajduk je pobijedio Anderlecht, ali nije bio bolji. Anderlecht je kontrolirao i vodio igru. To što je Hajduk pobijedio Dinamo, ne znači da će Dinamo pobijediti Brugge'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2010. 21:19

Club Brugge trenutačno je šesti na ljestvici belgijskog prvenstva. Nakon jedanaest kola zaostaje čak deset bodova za vodećim Genkom. No, to ne brine Ivana Perišića, koji kaže:

- U zadnje dvije-tri utakmice igrali smo jako dobro, pokupili bodove. Sve smo bolji i bolji, iz utakmice u utakmicu izgledamo dobro i optimizam raste.

Dojučerašnji mladi reprezentativac U-21 vrste ulogu favorita u četvrtak, kad se u Maksimiru sudaraju Dinamo i Club Brugge, ipak prepušta Modrima.

- Dinamo je favorit!

Je li to “pila naopako” ili ipak realnost? Ili možda pametni dečko Perišić želi itekako paziti na ono što izjavljuje prije ogleda s četom Vahida Halilhodžića?

- Tako stoje stvari. Ne kažem da je Dinamo bolji od nas, mislim da smo dvije podjednake momčadi. Njegova prednost je to što igra u Maksimiru. Zato Modrima prepuštam ulogu favorita. Mi ćemo biti favoriti kad nam Zagrepčani dođu u goste. Jasno, to što je Dinamo favorit, ne znači da će pobijediti. Nama je to vrlo važna utakmica, bod ili bodovi iz Zagreba mogli bi bili presudni u raspletu skupine.

Vi se nadate da biste mogli igrati proljeće u Europi?

- Zašto se ne bismo nadali? Mislim da je Villarreal najbliži osvajanju prvog mjesta, a Club Brugge i Dinamo će se boriti za drugo mjesto.

Otpisali ste PAOK koji trenutačno vodi u skupini?

- PAOK neće proći. Oba puta izgubit će od Villaereala, dobit će ih Dinamo u Zagrebu, a i mi ih mislimo poraziti u Solunu. Zaista su imali sreće kad su kao domaćini dobili Dinamo, a vidim da su promijenili trenera, imaju problema. Zato mislim da je ogled u četvrtak toliko bitan, jer je to izravna borba za drugu poziciju u skupini.

Kakav Club Brugge možemo očekivati u Zagrebu? Hoćete li napasti, igrati ofenzivno ili ćete ipak čekati svoju priliku iz kontranapada?

- E, to je priča koju vam ne mogu ispričati. Ne mogu otkrivati taktiku, to zaista ne bi imalo smisla. Uostalom, nismo još niti gledali kasete s Dinamovim utakmicama, niti razgovarali o utakmici u Zagrebu. Tek danas počinjemo pripremu za taj sraz.

Logično je da Perišić neće razglabati o taktici s kojom Belgijanci stižu u Zagreb. No znamo da je Club Brugge disciplinirana momčad, radi se o pravim “šljakerima” koji trče do iznemoglosti. Ivan je jedan od najboljih igrača, vrlo dobar je zadnji vezni Geraerts, neumorni maratonac koji često ide u završnicu i vlasnik je izvrsnog udarca. Prava ‘bomba’ je tamnoputi napadač Kouemaha, a belgijski izvori kažu da je trenutačno najbolji igrač Cluba Bruggea uz našeg Perišića, ofenzivni veznjak Vargas koji po potrebi može biti i špica.

Belgijanci igraju u osnovnoj postavi 4-2-3-1, ali se to vrlo često pretvori u 4-3-3. Trener Nizozemac Adrie Koster preferira napadačku igru. A kad već neće Perišić govoriti o taktici s kojom će se Belgijanci suprostaviti Dinamu, sve je rekao Nizozemac kad je završio gledanje utakmice Modrih u Osijeku. Rekao je da Club Brugge igra otvoreno, bez kalkulacija.

- Bit će onako kako trener kaže.

Sasvim logičan odgovor Perišića. Sigurno on neće određivati taktiku.

- Club Brugge je jedna od najboljih belgijskih momčadi. Uz Anderlecht, Standard, Genk i Gent. Naša trenutačna pozicija na ljestvici nije mjerodavna, do kraja će se voditi velika borba za sam vrh.

Hajduk je pobijedio Anderlecht, u Hrvatskoj svi misle da će isto tako i Dinamo “riješiti” Club Brugge?

- Hajduk je pobijedio Anderlecht, ali nije bio bolji. Anderlecht je kontrolirao i vodio igru. Nisu iskoristili svoje šanse, Splićani svoju jesu. Dakle, nemojte po toj utakmici cijeniti hrvatski i belgijski klupski nogomet. To što je Hajduk pobijedio Dinamo, ne znači da će Dinamo pobijediti Club Brugge! Vjerujemo u vlastite sposobnosti, iako sam Dinamo naveo kao favorita, mi imamo svoje ambicije. Uostalom, vidjet ćete u četvrtak kako ćemo igrati.

Je li vas iznenadila Dinamova pobjeda nad Villarrealom? Nije li vas strah uoči dolaska u Maksimir kad znate da je na tom stadionu pala i moćna španjolska momčad?

- Nije nas strah. Villarreal je pomalo podcijenio Dinamo, nije igrao u najboljem sastavu, neki bitni igrači ostali su mu na klupi, ušli su tek u drugom poluvremenu. Ne umanjujem time pobjedu Modrih, ali to su jednostavno činjenice. Naravno, ta tri boda velika su za Dinamo, jer će nama ostalima bit teško uzeti bodove Španjolcima. Zato ih moramo uzeti Dinamu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 10:23