Nenad Dugi / CROPIX
ČAČIĆ UOČI ŠUBIĆEVCA

Dinamo ide u Šibenik osigurati novi naslov: 'Na Uskrs se želim probuditi kao prvak'

Napad na Pokrivača i Ibaneza je dokaz je kako se ne radi o navijačima nego o grupici ljudi koji na takav necivilizirani način ispoljavaju svoje frustracije - kaže Čačić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 06. travanj 2012. 14:51

ZAGREB - Ako neokrznut prođe kroz Šubićevac (Arenasport, 18 sati), Ante Čačić mogao bi se okititi još jednim rekordom. Naime, ni jednom treneru Dinama u eri Zdravka Mamića nije uspjelo tako rano uzeti naslov prvaka Hrvatske. Zvonimir Soldo teoretski je postao prvak 12. travnja, a Halilhodžić je obje ruke stavio na na titulu 23. travnja.

- Valjda ne trebam reći koliko bi mi bilo zadovoljstvo da se na Uskrs probudim kao prvak države - otelo se Anti Čačiću, koji je pokret za Šibenik naredio za subotu ujutro.

- Idu svi osim Josipa Šimunića koji se nije oporavio od ozljede. Moramo vidjeti u kakvom je stanju Rukavina koji je dobio udarac u koljeno - referirao je trener Dinama, kojeg smo pitali o eventualnoj tužbi koju je najavio izbornik reprezentacije dizača utega Boško Čavka.

- Ne bih se više vraćao na to. Dao sam svoje mišljenje.

No, dok se Čačić bori s dizačima “tegova”, njegovi nogometaši postaju mete huliganima na semaforima...

- Nisam još pričao s Ibanezom i Pokrivačem, već mi je Miljenko Rak rekao što se dogodilo. Nažalost, to je potvrda da se ne radi o navijačima, već o grupici neodgovornih pojedinaca čije je ponašanje za svaku osudu - završio je Čačić.









2010./2011.23. travnja

Dinamo - Osijek 1-0

- Šesta uzastopna titula naslova prvaka stigla je protiv Osijeka u Maksimiru. Strijelac je bio Badelj, a na tribinama se skupilo samo dvije tisuće navijača.

2009./2010.1. svibnja

Dinamo - Hajduk 0-0

- U derbiju na Maksimiru Dinamu je bio dovoljan bod da se dva kola prije kraja prvenstva osigura novi naslov prvaka države.

2008./2009.17. svibnja

Dinamo - Slaven Belupo 2-0

- Dva kola prije kraja prvenstva Dinamo je i matematički uzeo naslov. Golovima Sammira i Mandžukića Slaven Belupu “modri” su otišli na sedam bodova prednosti pred Hajdukom.

2007./2008.12. travnja

Međimurje - Dinamo 1-2

- U Čakovcu je osiguran jubilarni deseti naslov prvaka Hrvatske. Strijelci su bili Sammir i Vugrinec, a prvi trenerski naslov u karijeri uzeo je Zvnomimir Soldo.

2006./2007. 28. travnja

Dinamo - Međimurje 4-1

- Dinamo je pobijedio goste iz Čakovca, a Hajduka na Poljudu remizirao sa Slaven Belupom, što je i matematički bilo dovoljno da se četiri kola prije kraja uzme nova kanta.

2005./2006. 6. svibnja

Dinamo - Osijek 1-0

- Modrima je konkurencija bila Rijeka koja se predala u 30. kolu na gostovanju u Velikoj. Dinamo je pobijedio Osijek i dva kola prije kraja otišao na nedostižnih jedanaest bodova fore.

2002./2003. 17. svibnja

Dinamo - Varteks 5-1

- Hajduk je pao u Kranjčevićevoj ulici, a Dinamo je bio uvjerljiv protiv Varteksa (5-1) za titulu nakon dvije godine posta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 06:31