Zagreb, 260910.Prva HNL liga. Utakmica 9. kola izmedju Lokomotive i Dinama, koja je bila otkazana zbog kise i natopljenog terena, odigrava se dan kasnije.Na slici: navijaci na istocnoj tribini.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
ALI TEK U SEZONI 2012/13

Dinamo će od UEFA-e tražiti podršku kako bi se u Hrvatskoj igrala Liga 10!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. ožujak 2011. 10:53

Dinamo će tražiti podršku Uefe kako bi se u Hrvatskoj igrala Liga 10! To smo jučer saznali u Maksimirskoj 128 gdje je krenula sveobuhvatna analiza ligaških natjecanja u Europi, te jasno, u Hrvatskoj. Analizirat će se lige 10, 12 i 16 diljem Starog kontinenta te ih na osnovi mnogih parametara uspoređivati s Prvom HNL. Inicijativa je krenula na Stručnoj komisiji HNS-a kojom predsjeda direktor modre nogometne škole Romeo Jozak, a Dinamo je odmah dao “pogonsko gorivo”.

U analizu koja će se predočiti na Skupštini HNS-a 19. travnja angažiran je kompletan marketing Dinama na čelu s Ivanom Ticom, djelatnici nogometne škole koje predvodi direktor Romeo Jozak, te još desetak vrhunskih hrvatskih stručnjaka iz raznih područja. Svi oni će na temelju mnogih statističkih i drugih podataka pokušati dokazati da je za Hrvatsku idealna Liga 10. Naravno, ne odmah od ovog ljeta, u sezoni 2011/12. već je dogovoren ostanak Lige 16. No nakon te sezone, Dinamo želi šest klubova manje u Prvoj HNL.

Prije no što će rezultate svoje analize predočiti na travanjskoj Skupšini krovne organizacije hrvatskog nogometa, Dinamo će svoj analitički rad poslati u Uefu, tražiti mišljenje i podršku Kuće europskog nogometa kojoj predsjeda Michel Platini.

Jučer smo saznali na temelju kojih parametara će se napraviti analiza kojoj je svrha definitivno poslati u povijest Ligu 16 te instalirati novo natjecanje.

Analiza će se raditi s obzirom na ove parametre:

1. BDP; 2. sponzori; 3. TV prava; 4. broj dnevnih listova; 5. broj sportskih (nogometnih) dnevnih listova; 6. tiraža spomenutih listova; 7. broj klubova i uspjesi u Ligu prvaka i Europskoj ligi posljednjih deset godina u potencijalno sličnim ligama; 8. usporedba sa sličnim ligama; 9. državna ulaganja u sport (nogomet); 10. broj stanovnika u pojedinim državama; 11. veličina gradova koji imaju prvoligaše, drugoligaše i trećeligaše; 12. povijesni aspekti; 13. usporedba s obzirom na Uefine koeficijente; 14. broj registriranih igrača; 15. broj gledatelja; 16. infrastruktura; 17. faktor zanimljivosti natjecanja; 18. odnos prve, druge i treće lige; 19. uvjet koji se tiče broja igrača koji moraju nastupati u pojedinom razredu lige i analiza dobnih granica; 20. iskustva Uefe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:51