Nikola Vilic / CROPIX
POTPISAO NOVI UGOVOR

Delač debitirao za Chelsea: 'Iz Hrvatske me ne zovu, nisam im dovoljno dobar'

'Hrvatski mediji nisu prenijeli da sam potpisao novi ugovor, valjda misle da nisam perspektivan...'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. srpanj 2014. 23:33

Mateja Delača Ljubljanu će pamtiti čitav život, prvi je put stao na vrata Chelseaja. Pamtit će jednu vrhunsku obranu, pucao mu čovjek glavom s tri-četiri metra, pamtit će i jedan primljeni pogodak, koji je teško mogao spriječiti. Ipak, pamtit će najviše da ga je zagrijavao Petr Čech, koji ga je na poluvremenu i zamijenio.

- Prekrasan je osjećaj stati na gol Chelseaja, zahvaljujem i treneru što mi je dao priliku. Iza mene su četiri teške godine mukotrpnog rada. Iskreno, nisam očekivao da ću dobiti priliku na ovim pripremama. Radio sam sve četiri godine na sebi i kad nisam branio nisam gubio nadu. I sad sam dobio priliku - pričao nam je Delač, koji izgleda zadovoljno. Iako je u četiri godine prošao posudbe po raznim klubovima, imao i teških, obeshrabrujućih trenutaka, na Stamford Bridgeu ga, očito, cijene.

- Istekao mi je ugovor, ali potpisao sam na još dvije godine. Iako hrvatski mediji to nisu prenijeli, valjda misle da više nisam perspektivan... Ne mogu još dobiti radnu dozvolu, moći ću tek za godinu dana, pa ću opet ići na posudbu. Ne znam još kamo, postoji nekoliko opcija. Uglavnom, bit ću još tjedan dana s momčadi na pripremama u Nizozemskoj, a to što sam čitavo vrijeme s prvom momčadi dovoljno govori što o meni misle u Chelseaju.

Ali, konkurencija je strašna, prva su trojica, nasumičnim redoslijedom, Courtois, Čech i Schwarzer.

- Konkurencija je velika, ali to je normalno i prirodno. Oni su ispred mene, naravno, a ja sam tu da se borim za sebe, da treniram mukotrpno kao i dosad.

Ne tako davno Delača smo vodili pod rubrikom “mogući nasljednik Pletikose”. Hrvatska nema dovoljno klasnih vratara, može li on kroz godine oživjeti svoje reprezentativne kvalitete i ambicije?

- Ma, imamo mi vratara... Dobro, naravno da bih htio braniti u reprezentaciji, ali mene ne pozivaju ni u mladu selekciju. Ja sam uvijek tu da se odazovem, međutim, prošli izbornici očito nisu bili zadovoljni sa mnom. Nisam ni razočaran zbog toga, svoje odrađujem, njihovo je da procijene jesam li ili nisam kvalitetan. Na meni je da i dalje radim i da ih “razuvjerim”. Vjerujem da hoću.

Što mu govori Mourinho, kakva je komunikacija s njim?

- Priča sa mnom normalno, kao i sa svima drugima, savjetuje me, naravno. Ipak, više vremena provodim s trenerom golmana Peterom i Markom Schwarzerom, jer oni su najiskusniji i najviše znaju o svemu. A tu je i Čech, koji se ponaša kao stariji prijatelj.

Pričalo se da bi mogao otići?

- Ne, on ostaje u Chelseaju!

Koji su ciljevi Chelseaja?

- Osvajanje trofeja, dakako. Ne znam u ovom trenutku, koji je važniji, je li prioritet Liga prvaka ili Premieship. Ali, poznavajući Mourinha, napadat će sve trofeje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 02:21