Joško Ponoš / Cropix
STRUČNI STOŽER BIRA

'DA’ za Ukrajinu, Italiju i Rep. Irsku; 'NE’ za Španjolsku, Njemačku i Francusku!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. prosinac 2011. 10:14

Slaven Bilić, Aljoša Asanović i Nikola Jurčević tek su sinoć doputovali u Kijev. Izbornik je eskivirao višekrakratne pokušaje da stavi karte na stol, da definira što bi ga veselilo u večerašnjem plesu kuglica.

- Svi zaslužuju respekt. Nema takvih suparnika da Hrvatska ne bi mogla igrati protiv njih. Svakoga smo u stanju svladati, iako smo svjesni da možemo i izgubiti. Euro je najokrutnije natjecanje u nogometu, teže je proći skupinu nego na SP. Ljudi pričaju o domaćinima da su idealan ždrijeb, ali nije tako, poglavito kad prvi susret igrate s njima kao mi u Beču 2008 s Austrijom. Oni dvije godine čekaju tu utakmicu, u nju ulaze kao fanatici. Bilo bi nam teško i protiv Ukrajine ili Poljske - sukus je njegovih razmišljanja.

Dok je Bilić poprilično zakopčan, Asanović i Jurčević otkrili su kako zapravo stožer diše. Iako su obojica naglasili “govorimo u vlastito ime, nismo imali sastanak na kojem bismo definirali stav”, bili su nevjerojatno precizno - jedinstveni. Složili su potpuno istu i najpoželjniju i najgoru moguću skupinu.

- Vidite kako je stožer kompaktan. Mi se ne moramo ni dogovarati, nakon toliko vremena provedenih zajedno, kad je nogomet u pitanju, razmišljamo jednako - kaže Asanović pa otkriva:

- Moja najugodnija skupina glasi: Ukrajina, Italija i Republika Irska. Zašto? Kad već želimo da nam baza bude u Ukrajini, u tom slučaju zacijelo Kirša u Donjecku, bolje je da za rivala dobijemo domaćina nego Španjolsku ili Nizozemsku. Premda se slažem da su ambiciozni i opasni. U drugom bubnju su apsolutno svi moćni, međutim, samo da ne naletimo na Njemačku. Italija je prvi izbor, odmah do nje Rusija. S Irskom smo igrali u kolovozu, njih bih uzeo kao četvrtog. Alternativno Dance.

A “skupina smrti”?

- To bi svakako bila ova: Španjolska, Njemačka, Hrvatska, Francuska. Radije Njemačka nego Engleska - konstatirao je Asanović.

Nikola Jurčević, poput Bilića, naglašava:

- Nismo se opterećivali imenima jer sve je to relativno. Nema idealnog ždrijeba.

OSTATAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:52