Cropix
DOKTOR NOGOMETA

Dani ponosa i slave koji se ne zaboravljaju: Evo zašto Zidane nikad neće zaboraviti Baku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2016. 16:08

Koliko su se Hajduka u Europi nekad bojali, najbolje svjedoči priča uoči ždrijeba četvrtfinala Kupa UEFA-e u sezoni 1985./86., kada je televizijski komentator RAI-ja Gianfranco de Laurentis izjavio:

"Inter može proći u polufinale ako izbjegne dva najteža protivnika, Real Madrid i Hajduk."

"Bijeli" su taman bili eliminirali Dnipro u utakmici karijere Ivana Gudelja, a kolo prije toga Torino, u dvoboju u kojemu je Blaž Slišković iz slobodnog udarca s 35 metara postigao jedan od najljepših golova uopće na Poljudu. Od toga dvoboja prošlo je više od 30 godina, "bijeli" do dana današnjeg u Europi više nikad nisu eliminirali neki klub iz liga petice, a s vremenom blijede i uspomene, pa se vrlo rijetko nađe neka poveznica s tim danima...

Ovaj put nas je u prošlost vratio – Zinedine Zidane, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je imenovan trenerom Real Madrida, oživjeli su svi detalji njegove iznimne karijere, a među njima i izjave koje je više puta dao o igračima kojima se divio.

"Sjećam se, bila je to sezona 1986./87. U Marseilleu je tada igrao izvanredni veznjak Blaž Slišković. Uživao sam gledajući ga. Bio je zbilja čudesan igrač", kazao je Zidane za Doktora Baku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 15:27