RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SAMO JEDNO GA ‘SPAŠAVA‘

Damir Krznar je još u ‘sedlu‘, ali koliko dugo!? Evo kako razmišljaju u Maksimiru nakon crnog niza

Očekivali su mnogi da će Dinamo napuniti Istrinu mrežu, pokazati ‘srednji prst‘ kritičarima...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2021. 18:46

Tri utakmice bez pobjede, u tjedan dana! Od šest poluvremena, Dinamo je samo jedno, ono drugo na Rujevici, odigrao u skladu s renomeom, sve ostalo bilo je ispod te razine.

Doduše, činjenica jest da je Dinamo protiv Istre imao prilike, da je mogao ranije prelomiti utakmicu. I da ovaj remi ne bi bio tako dramatičan da to nije već treća utakmica u nizu u kojoj Dinamo nije pobijedio. Da se dogodio izolirano, mogli bismo pričati o nesretnom danu, nepredvidljivosti nogometa i sličnome, no nakon tri utakmice bez pobjede u Maksimiru se razgovara o drugim stvarima.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Vratili smo se malo u povijest, nije da se nije događalo. Recimo, ona kriza prošle godine, nakon povratka nogometa poslije prekida HNL-a, Jovićevićev Dinamo bio je u potpunom raskoraku. Na kraju je Jovićević dobio otkaz, iako je osvojio naslov, zamijenio ga je Zoran Mamić.

U tom su razdoblju, na kraju sezone koja je već svima "išla na živce", Modri upisali tri utakmice bez pobjede, u čak pet od šest nisu pobijedili ili u šest od osam.

U proljeće 2018. Nikola Jurčević nije slavio u četiri zaredom, dobio je otkaz. Jednostavno, u Dinamu je to tako, broji se rezultat, ne udarci na gol i šanse, tri utakmice bez pobjede nisu bezazlen slučaj. Pogotovo u kontekstu nekog povratka pobjedama.

Očekivali su mnogi da će Dinamo napuniti Istrinu mrežu, u inat kritičarima, da će igrati svim srcem, pokazati "srednji prst" kritičarima i sumnjičavcima tako što će odigrati sjajnu predstavu. To se nije dogodilo i postavlja se pitanje kako vratiti momčad tamo gdje bi trebala biti...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Navijači, a sreli smo neke po silasku s Maksimira, sve su više ljuti. To su oni koji dolaze na svaku utakmicu, koji su "inventar" stadiona. Kiša, sunce, njima je svejedno...

Bili su jako razočarani, naravno, jedno od prvih pitanja bilo je hoće li Krznar ostati trener. Istina je, ne tako davno, treneri u Dinamu ne bi preživjeli ovakav niz, već bi u nedjelju navečer bila "hitna sjednica" u klubu, međutim, Damir Krznar je još u sedlu.

Iako situacija nije dobra i svima je jasno da ovo nije maksimum aktualne momčadi, Dinamo još uvijek drži sve pozicije prema očekivanjima - u vrhu je HNL-a, u igri za prolazak skupine u Europi, još uvijek u Kupu...

Ništa se, u ovom trenutku, neće u Dinamu prelamati preko nogu, trenutna je procjena da sama promjena, a i pitanje je tko bi došao umjesto Krznara, ne jamči da bi došlo do pomaka. Jer, problem su i ozljede, Dinamu nedostaju Ademi, Petković, od napadača zdrav je samo Andrić...

Međutim, da Krznar mora nešto napraviti, štogod, da podigne momčad, da joj popravi krvnu sliku i vrati pobjedama, to je neupitno. Iduća prilika je u srijedu u Kupu, u Bijelom Brdu. Mogući neuspjeh u tom dvoboju? E, to bi za Dinamo bila katastrofa!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 16:17