Boris Kovacev / CROPIX
IZBORNIK ODUŠEVLJEN

'Da je Vida zabio Belgiji sad bi planirali put u Brazil. Igrači su napravili više od traženog'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2012. 00:12

Izbornik Hrvatske Igor Štimac bio je više nego zadovoljan novom pobjedom Vatrenih. No, jedan detalj posebno je dojmio izbornika:

- Ispunili smo sva obečanja koja smo davali posljednjih dana. Ni jednog trenutka se nisam bojao protivnika. Jedini strah u meni bio je da ne razočaramo ove divne ljude znajući da je u nogometu sve moguće. Ali, prošlo je sve na najljepši način. Inzistirati ću, naglašavam inzistirati, da ovdje opet igramo da reprezentaciji nebude važan kapacitet stadiona, kvalitet stadiona ili bilo što drugo, već jedino mjerilo neka bude ljubav prema Hrvatskoj i reprezentaciji.

Štimac je posebno želio naglasiti:

- Hvala Osijeku, Vukovaru i Slavoniji. Imamo sada solidnu zalihu, i pripremat ćemo se za završni udarac na ponizan način bez ikakve euforije. U ovo do sada, poglavito u Osijeku, svi su ugradili sebe. Bez obzira igrali oni ili bili pričuve. U svakom trenutku svaki je bio prava podrška suigraču. Za mene je čak i veći uspjeh od osvojenih bodova autoritet s kojim ulazimo u igru, način na koji Hrvatska melje, ima inicijativu i opasna je iz svakog kuta. Iskreno rećeno, prezadovoljan sam.

Izbornik je oduševljen način na koji su igrači odradili prve četiri utakmice

- Ovim putem igračima mogu samo poručiti - hvala vam! Odradili ste i više od očekivanog. Doista nema riječi da im nahvalim. Da je Vida zabio protiv Belgije onu veliku šansu u sudačkoj nadoknadi sada bi već polako mogli planirati put u Brazil.

O samoj utakmici izbornik je rekao:

- Igračima sam kazao da Velšane do 70.minute ganjaju po terenu, a da im onda malo dozvole da igraju. Nisu me poslušali, ganjali su ih do kraja utakmice...

Chris Coleman, izbornik Walesa bio je realan:

- Hrvatska je definitivno jaka momčad. Tehnički i individualno. Od svih s kojima smo igrali do sada ona je najjača. Mi smo se nadali da će padati kiša misleći da će nam to biti prednost i od koristi, ali nje nije bilo. No kako nama tako i protivniku a mi moramo žaliti što smo prvi gol primili na onakav način iz pogreške koja se ne smije događati. Igrali smo i dosada jake utakmice, ova je bila najjača, ali nećemo se predati do samog kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:30