Tea Cimas / CROPIX
TKO ĆE PROFITIRATI?

ČUDAN POČETAK PRIPREMA Dinamo otišao u Rovinj bez talenta, Rijeka u Dubai bez ikone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2016. 15:46

Dinamo je otputovao na pripreme danas, i to bez jednog od najvećih talenata, dok će Rijeka put Dubaija u subotu, ali bez ponajboljeg igrača. Zaista zanimljivo, blago rečeno...

Dinamo je, dakle, u petak u jutarnjim satim akrenuo prema istri na sedmodnevne pripreme, no ni u jednom od dva autobusa (?!) nije bilo Branimira Kalaice. Jasno je zašto se nije našao na popisu 33. Mladić nije potpisao profesionalni ugovor s Modrima, zbog čega ga je Zoran Mamić - prekrižio. Talentirani stoper nije želio pristati na identičan ugovor kao njegovi vršnjaci, tražio je više. Dinamo na to nije pristao, zbog čega će kalaica do ljeta trenirati dovojeno, a potom će, tvrde izvori, besplatno završiti u Benfici... Tko će bolje proći, pokazat će vrijeme, ali svatko se ima pravo boriti za svoje i ono što misli da mu pripada.

U Rijeci je, pak, svojevrsna vrlo nejasna pat-pozicija između kluba i klupske ikone, Anasa Sharbinija. Na sastanku je, naime, odlučeno da Anas ostane u Rijeci te da riješi svoje "privatne probleme", što god to značilo.

"On je igrač Rijeke što u niti jednom trenutku nije bilo sporno! Krajem protekle godine Anas je imao svoje planove, dobio je ponudu i dogovorili smo se da u miru obavi razgovore da bismo što prije dobili jasnu sliku. Anas nas je izvijestio da još uvijek razmatra ponude, pa smo se dogovorili da sve riješimo nakon našeg povratka iz Dubaija. Tada ćemo sjesti i zajedno odlučiti što dalje, a za to vrijeme Anasu je omogućeno treniranje s ekipom Rijeke II", kazao je na tu temu Matjaž Kek, dok je Sharbini zaključio: " Dogovorili smo se da razmotrim sve mogućnosti i pokušam riješiti osobne probleme. Zahvaljujem svima u klubu na razumijevanju i ne mislim da me je klub htio odbaciti. Smatram da se u javnosti stvorila pogrešna slika o našem odnosu. Rijeka je moj klub i svi znaju da se ovdje najbolje osjećam."

Čudan početak priprema, svakako...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 07:51