Goran Mehkek / CROPIX
IZGUBILI OD BOLJEG

Ćorluka brani izbornika: 'Sa Štimcem ćemo u Brazil, on je taj koji će nas odvesti na SP'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 12. listopad 2013. 15:06

Dugo su hrvatski nogometaši u svlačionici ispijali “gorki napitak”, prema autobusu su odlazili pognute glave. Mnogi od njih samo su odmahnuli novinarima i šutke prošli dalje. Poput recimo Mandžukića, Lovrena, Strinića, Vukojevića...

Dok se Nikola Kalinić tješio snagom Belgije:

- Izgubili smo od velike momčadi, iako nismo uopće loše krenuli u utakmicu. Presjekao nas je taj prvi gol i poslije se bilo teško vratiti. Idemo se okrenuti Škotskoj, vjerujem da ćemo kvalifikacije završiti pobjedom. Kako dalje? Ne znam, tu su ljudi koji odlučuju o tome, mi samo moramo pobijediti Škotsku, to je naš posao.

Vedran Ćorluka bio je sinoć kapetan, sigurno neće tu čast pamtiti po dobrome:;

- Ušli smo jako dobro u utakmicu do toga prvog gola. Ništa, moramo skupiti glave izvući što najbolje od momčadi. Izgubili smo od boljega, ne preostaje nam drugo nego se okrenuti Škotskoj. Što se tiče zvižduka i povika “Štimac, odlazi”, mogu samo reći da zahvaljujem tim ljudima što su došli. I mi i izbornik htjeli smo najbolje, ali nismo uspjeli.

Na pitanje misli li da je i dalje Štimac taj koji bi nas trebao odvesti u Brazil, Ćorluka je kazao:

- Mi nismo loše igrali, vjerujem da ćemo sa Štimcem u Brazil, mi igrači smo ti koji moramo vjerovati da je naš izbornik taj koji će nas tamo i odvesti.

Prošao je i Darijo Srna, službeni kapetan reprezentacije, koji sinoć nije igrao, rekao je i on svoje:

- Nema vremena za kuknjavu. Moramo se skupiti i u Škotskoj odigrati što bolje i pobijediti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:53