Vladimir Dugandžić/Cropix
ZAUSTAVILE GA OZLJEDE

Čop: Reja mi je rekao da sam najbolji napadač i da treba u mene ulagati

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. veljača 2011. 13:16

Četiri pogotka postigao je Duje Čop prošloga petka u Dubrovniku. Nije istoimeni županijski ligaš momčad po kojoj bismo procjenjivali vrijednost Čopa (niti Hajduka), ali još jednom je 21-godišnji napadač potvrdio da na njega treba računati.

- Nadam se da ću na proljeće napokon dobiti prigodu u kontinuitetu - osnovna je poruka, ali i želja s kojom Duje skromno kreće u drugi dio sezone.

- Ne bavim se velikim obećanjima. Neću kazati “bit će ovo moje proljeće”. Vjerujem u sebe i znam koliko mogu, ali da bih ostvario osobni cilj moram igrati.

Prošle jeseni šest pogodaka ubacio je u mrežu Rudara 47 na početku natjecanja u Kupu. Ali nije Čop zabijao samo niželigašima, u strijelce se upisivao u europskim kvalifikacijama (Unirea), u prvenstvu (Inter, Varaždin). Pokazivao je u različitim susretima da može biti ključni čovjek u Hajdukovu napadu, međutim, sve je ostalo na bljesku, bez kontinuiteta.

- Tko može u 20 minuta igre pokazati koliko vrijedi? Mislim da to nitko nije u stanju. Kod četiri trenera koja su se u posljednje vrijeme izmijenila u Hajduku, uspio sam se probiti u startnu postavu. Trener Edoardo Reja na odlasku je rekao da sam najbolji napadač i da u mene treba ulagati. Međutim, uglavnom su me ozljede zaustavljale u namjeri da zadržim status prvotimca. Ove zime sam podvrgnut operativnom zahvatu krajnika i više ne bih smio imati problema s ozljedama.

Zbog ozljede aduktora i postoperativnog procesa nakon operacije krajnika, Čop je propustio pripreme u Turskoj, pa mu je susret u Dubrovniku bio jedina utakmica ove zime. Jedna, ali pogodaka vrijedna. Vjeruje da će se u subotu naći među 18 kandidata za susret s Interom.

- Prema treningu i svemu što se događalo protekla dva tjedna trebao bih biti u zapisniku. Nisam išao u Tursku, ali na Poljudu sam cijelo vrijeme trenirao. Osjećam se spremnim, a trener će odlučiti.

Hajduk igra s jednim napadačem, a Vukušić je igrama i učinkom prošle jeseni zaslužio neprijeporni status prvog napadača. Gdje vidite svoju ulogu u drugom dijelu sezone?

- Volio bih da zaigramo s dva napadača, tu bi profitirali i ja i Vukušić. U tandemu bismo bili još opasniji po suparnička vrata. Jasno, to je samo moja želja, ali ja ne biram formaciju. Konkurencija brojčano nije velika, ali po imenima je uvijek jaka. Tim više što mjesta u početnom sastavu ima samo za jednoga. Istina, Vukušić je taj, jer sve je sam zaslužio. Meni ostaje samo boriti se za minutažu i, vjerujte, neću se predati. U kontinuitetu utakmica siguran sam da bih opravdao kvalitetu i potvrdio da nisam igrač za male susrete, nego napadač koji zabija svima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 16:17