POZVALI NAVIJAČE

CONTE 'Igra važnija od eventualne pobjede' BUFFON 'Hrvatska ima strašne igrače'

Do subote navečer prodano 63 tisuće ulaznica za utakmicu na San Siru
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 15. studeni 2014. 22:37

63 tisuće ulaznica za dvoboj Italije i Hrvatske našlo je vlasnika do subote navečer. Antonio Conte uspješno je animirao navijače nacionalne momčadi i u nedjelju će imati dvanaestog igrača na tribinama.

- Osjećamo posebnu napetost. Igramo pred punim San Sirom, igrači su vrlo motivirani i baš me zanima kako će odgovoriti ovom izazovu. Rezultatom nisam opterećen jer se ova momčad nalazi usred procesa stvaranja igre. Trenutačno nam je važnija igra i usvajanje novog sustava od eventualne pobjede koju bismo izborili uz pomoć sreće – objašnjava talijanski izbornik.

Za kratkog je mandata Conte optimizmom zarazio igrače. De Rossi već najavljuje pohod na naslov europskog prvaka, novinari sve češće portretiraju izbornika kao trenera Guardiolina kalibra, revolucioniara i rođenog pobjednika, a Buffonu postavljaju pitanje o jedinoj tituli koja mu nedostaje da se izjednači s legendarnim Dinom Zoffom. Riječ je, naravno, o naslovu europskog prvaka.

- Već sam star (u siječnju 37, op.p.), a do Eura u Francuskoj ostalo je još godinu i pol. Vidjet ćemo što nosi budućnost. Ja se ne zamaram usporedbama sa Zoffom i velikanima, idem utakmicu po utakmicu – odgovara Buffon.

Vratar koji u nedjelju igra 146. utakmicu za Italiju komplimentima časti hrvatsku reprezentaciju. Kaže da su u igri sva tri znaka.

- Hrvatska ima strašne igrače na svakom dijelu terena, a to što Niko Kovač pokušava nama prepustiti ulogu favorita samo je dokaz da je riječ o inteligentnoj osobi. Mogla bi to biti posebna utakmica. Mi se usprkos svim ozljedama nadamo pozitivnom rezultatu. Italija je i u ovakvom sastavu respektabilna momčad.

Conte se nasmijao na novinarski pokušaj nagovora da s javnošću podijeli slabosti hrvatske momčadi.

Dobro sam ih prostudirao i znam gdje su najranjiviji, kao što znam i kako najčešće dolaze u prilike, ali besmisleno bi bilo da vam otkrivam adute.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 06:30