OPORBA KOD 'PIMPEKA'

Članovi Dinama upozorili NO na Mamićev sukob interesa, manjak demokarcije ...

Članovi kluba htjeli su sa svojim zahtjevima pričekati do zimske pauze, ali su ih na ovaj čin potaknuli ‘posljednji istupi klupskih operativaca koji u prvi plan stavljaju privatne poslovne interese’
Piše: ArhivaObjavljeno: 09. studeni 2010. 19:09

Točno u podne, kod “pimpeka”. Tako je glasio dogovor četvorice Dinamovih navijača koji su iskoristili svoje pravo kao članovi kluba da upozore na “cijeli niz nepravilnosti u radu kluba, sukob interesa, nedostatak demokratskih mehanizama i nezakonitu hijerarhiju tijela udruge građana NK Dinamo...”

Poduže pismo adresirano na članove Nadzornog odbora, u kojemu se studiozno navode konkretni primjeri kršenja zakona i Statuta NK Dinamo, četvorica navijača predala su u klupskim prostorijama Damiru Vrbanoviću, direktoru kluba. Osim navođenja nedostataka, navijači su predložili i niz rješenja. Naglasak su stavili na promjenu procedure izbora članova Skupštine kluba, na definiranje djelokruga rada sportskog direktora i na sazivanje skupštine koja bi provela njihove zahtjeve do kraja ove godine.

Za taj su čin navijači, kako sami tvrde, motivirani isključivo emocijama prema klubu iz Maksimirske 128.

- Mi smo članovi udruge građana NK Dinamo. Obiteljsko naslijeđe i ljubav prema klubu samo su dio onoga što nam daje za pravo da se uključimo u borbu za Dinamo, za onaj Dinamo koji će puniti stadion i u kojemu će poslovanje biti transparentno - objasnio je “glasnogovornik” skupine Gradimir Mordej koji je jasno istaknuo da se ne radi o BBB-ovcima.

- Mi smo članovi kluba i podržavamo inicijativu za Dinamo. O bojkotu trebate pitati navijače sa sjevera - bio je jasan Mordej kojega smo pitali što namjeravaju poduzeti ako se klub ne očituje o njihovim zahtjevima u zakonskom roku od 30 dana.

- Onda ćemo poduzeti neke druge korake, ali ne bih htio prejudicirati.

Direktor Damir Vrbanović nije htio ulaziti u detalje sadržaja pisma.

- Ovo nije borba s navijačima, nego neslaganje. Proslijedit ću ovo pismo članovima Nadzornog odbora, a ja u ovome trenutku ne bih htio komentirati jesu li zahtjevi navijača realni jer ih nisam proučio - rekao je Vrbanović koji se dotaknuo i priče o financijskoj netransparentnosti.

- To su floskule. Klub je pod najvećim kontrolama i svi koji trebaju imati naša izvješća, imaju ih - zaključio je Vrbanović.

Osnovni zahtjevi članova udruge građana “NK Dinamo”:

1. Poštivanje Statuta NK Dinamo Zagreb

- nisu kaženje osobe iz najužeg vodstva kluba - uprave koje su povrijedile odredbe o neutralnosti kluba po pitanjima politike i vjere, u ime kluba javno deklariravši podršku različitim političkim opcijama

2. Poštivanje važećih zakona Republike Hrvatske

- evidentni primjeri sukoba interesa: Zdravko Mamić je u srodstvu s menadžerom nekih nogometaša Dinama. Božidar Šikić je direktor Lokomotive i član Skupštine Dinama iako su ta dva kluba u istom rangu natjecanja, dok Vlatko Marković kao predsjednik HNS-a može utjecati na sustav natjecanja u kojem se natječe klub iz Maksimira čiji je skupštinar

- članovi Skupštine su osobe koje su pravomoćno kažnjene za kaznena djela ili prekršaje u sportu i u vezi sa sportom (Srećko Ferenčak, Damir Vrbanović)

3. Poštivanje prava članova, s naglaskom na pravo na demokratski izbor

- Skupština bira članove IO-a koji pak biraju članove Skupštine

4. Uvid u financijsko poslovanje

- članovima kluba uskraćena su izvješća o poslovanju kluba

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 11:29