VLADO KOS Cropix
STRUČNA ANALIZA

Carević: Hajduk pati, ali je nagrađen. Strahonja: Sve ispravno, iako bi neki zbog ovoga dosudili penal

Bijeli su stigli do sigurne pobjede u derbiju kola, a sudački ekspert razriješio je sva pitanja
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. ožujak 2023. 22:39

U novoj emisiji ‘Stadion‘ na HRT-u 25. kolo SuperSport HNL-a analizirali su trener Mario Carević i sudački ekspert Mario Strahonja. Podsjetimo, Gorica i Istra 1961 odigrali su 5:4, Lokomotiva i Slaven Belupo 1:0, Šibenik protiv Dinama 2:1, Rijeka je slavila 3:1 u ogledu s Varaždinom, a Hajduk je 2:0 pobjedom u Osijeku zaključio kolo.

Carević je prvo rezimirao kolo:

- Gorica protiv Istre bila je jedna od najuzbudljivijih utakmica otkad postoji HNL, s druge strane, malo tko je očekivao da će i Šibenik pobijediti Dinama. Na Rujevici također odlična utakmica, u Kranjčevićevoj također. Gledali smo dobar nogomet.

Mario Strahonja generalno o suđenju u 25. kolu:

- Dosta dobro suđenje s obzirom na kontekst utakmica, sigurno im nije bilo jednostavno. Mislim da možemo biti zadovoljni.

Carević o ogledu pobjedi Hajduka nad Osijekom u Gradskom vrtu (2:0):

- Najbolja partija Hajduka otkad je Leko stigao. Ključ današnje pobjede bila je obrana, branili su se 4-4-1-1, disciplinirano i požrtvovno, taktički izvanredno. Obrana je pobijedila utakmicu - rekao je, pa nastavio analizu:

- Veliki je problem što Hajduk ne može uigrati obrambenu liniju zbog rotacija i ozljeda. Zato su jednim dijelom limitirani, pate, pate, ali izgledali su jako dobro. Napadački nije to bilo nezaboravno, ali iskoristili su sve što im je Osijek ponudio. Kada imaš pozitivni angažman, onda te nogomet i nagradi.

image

Vedran Jugović i Filip Krovinović

VLADO KOS Cropix

Krovinović je imao drukčiju ulogu:

- Krovinović je u 3-4-2-1 formaciji igrao polu-špicu, možda tada nije do kraja pokazao svoje kvalitete. U ovakvoj, povučenijoj ulozi, mnogo je produktivniji i mislim da mu bolje odgovara -zaključak je Carevića, pa se prebacio na analizu poražene momčadi:

- Osijek je bio dosta siromašan u fazi napada. Dobili su novu energiju ulaskom zamjena, ali Hajduk ih je dosta limitirao. Osijek ima velikih problema u napadu gledajući posljednjih pet-šest utakmica. Izgubio je i dosta važnih igrača u siječnju, ali ne treba tražiti alibi. Napad dosta šteka, tu bi se trebalo dosta toga popraviti. Čak i uspiju stvoriti šanse, ali ne i realizirati ih -kazao je, pa zaključio da treneru Osijeka "Perkovcu nije bio najbolji moment za igru s mladim igračima".

image

Sudac Fran Jović

VLADO KOS Cropix

Strahonja je kazao da je sudac Jović ispravno donosio odluke. U prvom dijelu Vušković i Jugović našli su se u duelu, postojao je kontakt laktom i Osječani su se ponadali kaznenom udarcu. Sudac ga nije dosudio.

- Dajem za pravo sucima, nije to bio takav intenzitet kako na snimci izgleda. Mislim da su ispravno procijenili, ima sudaca koji bi pokazali na kazneni udarac i postojali bi određeni elementi. No, Jović bio je blizu postavljen, Jugović gurao glavu prema dolje, normalno da ruka Vuškovića mora ići u tom smjeru. Ispravna odluka.

Nešto kasnije, u 28. minuti, Jović je dosudio kazneni udarac u korist Hajduka nakon Čeberkovog starta na Marka Livaju.

- Ispravna odluka, nije trebalo biti isključenje. Radi se o klasičnom čišćenju - procjenjuje Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 00:48